Notícies més llegides



Esports


Banyoles

Banyoles preparada pel cap de setmana de triatló internacional

Esports  -  03/09/2021  -  15:22

Se celebrarà aquest cap de setmana a l’entorn de l’Estany i hi prendran part uns 1.300 esportistes, en una xifra rècord




Banyoles acollirà aquest cap de setmana la Copa d’Europa Júnior i el Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica amb una participació de més de 1.300 esportistes. Serà l’onzè any consecutiu que Banyoles acull competicions internacionals de triatló en un cap de setmana de proves, que es faran seguint els protocols establerts conjuntament per l’Ajuntament i la Federació Espanyola de Triatló (FETRI).

El Triatló Internacional de Banyoles s’ha presentat aquest matí en un acte a la pesquera número 10 de l’estany i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde Miquel Noguer, el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo i els triatletes Genís Grau i Maria Casals. En l’acte, Miquel Noguer ha destacat que “després d’onze edicions consecutives de triatló internacional, Banyoles és història del triatló i aquest cap de setmana es demostrarà un any més que la ciutat és també una de les capitals de triatló”.

En aquest sentit, Miquel Noguer ha agraït “la confiança tant de les federacions com dels triatletes, així com dels voluntaris i voluntàries i dels patrocinadors” i ha afegit que “aquest engranatge amb el triatló, com en altres esports, ha funcionat, funciona i funcionarà perquè tenim bons projectes per seguir endavant”.

Per la seva banda, el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, ha destacat “l’excel·lent relació de Banyoles i la federació” i ha volgut posar en valor “el que significa Banyoles per a tot el món del triatló” destacant que en l’organització de la prova de Banyoles hi ha el director de competicions de la federació, Jorge Garcia, que ha estat delegat tècnic dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020.

Competició

El Triatló Internacional de Banyoles s’obrirà demà dissabte a les 9 del matí amb el Campionat d’Espanya Juvenil i Júnior en la modalitat sprint amb 750 metres de natació, 20 km de ciclisme i 5 quilòmetres de cursa a peu. Hi participaran més de 200 esportistes en categoria juvenil i més de 140 triatletes en categoria júnior. A la tarda, se celebrarà el Campionat d’Espanya per a grups d’edat i la 35a edició del Triatló de Catalunya en la modalitat olímpica. Els més de 700 atletes participants hauran de completar un recorregut de 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu.

Diumenge al matí es farà la Copa d’Europa Júnior, també en modalitat sprint i amb la participació de prop de 120 triatletes procedents d’una vintena de països. I el cap de setmana de triatló de Banyoles es tancarà diumenge al migdia amb el Campionat d’Espanya elit tant masculí com femení que es farà en modalitat olímpica i on hi participaran també més de 180 triatletes.

Al Campionat d’Espanya de Triatló elit hi prendrà part el triatleta de Castellfollit de la Roca Genís Grau, que ha participat també en l’acte de presentació. Grau ha destacat que “Banyoles és el meu lloc d’entrenament habitual i la meva segona casa i competir aquí és un orgull i intentaré oferir un bon espectacle al públic fent-ho el millor possible”.

En la Copa d’Europa júnior, hi competirà la triatleta barcelonina Maria Casals que ja va competir a Banyoles en la mateixa prova l’any passat. Després dels bons resultats que ha aconseguit aquest estiu en proves europees, on ha aconseguit diferents podis i victòries internacionals, Casals ha assegurat que “intentaré seguir amb les bones sensacions amb la competició de Banyoles i ha afegit que “per a mi córrer a casa és fantàstic”. Maria Casals ha volgut posar en relleu l’alt nivell dels triatletes que competiran a Banyoles.

Voluntaris

Per a l’organització de l’esdeveniment, l’Ajuntament compta amb uns 170 voluntaris i voluntàries que col·laboraran en la celebració de la prova per garantir la cobertura de totes les posicions i necessitats i vetllar pel correcte desenvolupament de les diferents proves en tasques d’atenció a esportistes, avituallaments, senyalització de circuits o dòping.

Paral·lelament, la celebració de les diferents proves durant el cap de setmana comportarà afectacions viàries a l’entorn de l’Estany, a la Vila Olímpica i al carrer Sardana durant tot el dissabte i diumenge al matí. Dissabte a la tarda, es produiran també afectacions viàries a la carretera GIP-5121 d’accés a Melianta i al Pla de Martís, que quedaran tallades des d’1/4 de 4 fins a les 7 de la tarda.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...