Notícies més llegides



Catalunya Nord


Illa

El Rosselló viurà una vesprada dedicada a la cançó popular amb el Canti a Illa

Catalunya Nord  -  27/10/2022  -  16:13

És una col·laboració de diverses entitats amb el projecte Càntut i la col·laboració de Lluís Puig


 Canti a Illa

Canti a Illa



El projecte Càntut. Cançons de tradició oral dedicarà una vesprada a la cançó de tradició oral a Illa, al Rosselló. Amb la col·laboració de diverses entitats i la complicitat de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, La Fàbrica acollirà dissabte 12 de novembre el Canti, una trobada gratuïta per fer viure la música de tradició arrel mitjançant diverses activitats.

A partir de les cinc de la tarda, Canti convida a viure la tradició oral amb diverses activitats, com el concert del Grup dels amics del cant o Jaume Arnella o una cantada popular.

La tarda començarà amb el Grup dels amics del cant, un cor d'homes d'Illa, que oferirà un concert amb repertori tradicional i popular. Seguidament, actuarà el cantant nord-català Ramon Gual. Una altra de les veus que s'hi podrà escoltar serà la de Jaume Arnella, una baula imprescindible per entendre com la cançó popular catalana ha perviscut fins a arribar als nostres dies, que actuarà acompanyat pel músic Ferran Martínez.

També hi ha previstes dues presentacions. En primer lloc, coincidint amb el centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, hi haurà una ressenya de les recerques musicals a Catalunya Nord amb Oriol Lluís Gual, director del Museu de la Música de Ceret. I, en segon lloc, el corresponsable del Càntut, Albert Massip, repassarà les diferents branques i activitats que es duen a terme sota el paraigua del projecte.

Per finalitzar, el Casal de Perpinyà oferirà un taller de glosa, una iniciació a la cançó improvisada apta per a tots els nivells que donarà pas a una cantada popular per acabar la vesprada.


Autor: Redacció


#illa #catalunyanord


#illa #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...