Notícies més llegides



La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

Els representants catalans del País d'Art i d'Història Transfronterer es reuneixen a Sant Joan les Fonts

La Garrotxa  -  13/03/2023  -  11:16

Maria Vidal va ser l'amfitriona de la trobada en qualitat d'alcaldessa de Sant Joan les Fonts i vicepresidenta de l'organisme, càrrec que ostenta des d'aquest mes de desembre




La setmana passada alcaldes i alcaldesses d'alguns dels municipis catalans que formen part de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial del País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes es van reunir a Sant Joan les Fonts. L'objectiu: elaborar un projecte cohesionador, al voltant del patrimoni, per presentar en el programa dels fons europeus POCTEFA els mesos vinents. Els POCTEFA 2021-2027 constitueix la sisena generació de suport financer comunitari destinat a reforçar la integració econòmica i social del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.

Maria Vidal va ser l'amfitriona de la trobada en qualitat d'alcaldessa de Sant Joan les Fonts i vicepresidenta de l'organisme, càrrec que ostenta des d'aquest mes de desembre.

El País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes és una marca cultural que té per objectiu promoure la qualitat arquitectònica, urbana i paisatgística i el valor del patrimoni local, com a via per a millorar l'atractivitat del territori de cara al turisme. Les accions es coordinen mitjançant una plataforma de debat entre els agents. L'àmbit territorial del PAHT comprèn 24 municipis francesos (el Vallespir) i 20 municipis del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà, a més del Consorci de l'Alta Garrotxa i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Tots els municipis comparteixen el distintiu que el Ministeri de Cultura i Comunicació de França va atorgar el 19 de novembre de 2009 a la candidatura presentada al label francès 'Ciutats i Països d'Art i d'Història'.

Una eina per a un territori rural

Pensat com una eina de territori, les accions sobre el patrimoni del País d'Art i d'Història Transfronterer són moltes i molt variades. Comprenen des de visites guiades, exposicions, conferències, activitats per a escoles o de descoberta del patrimoni amb famílies fins a la promoció de la recerca universitària amb programes de col·laboració amb les universitats i acollida d'estudiants en pràctiques o d'investigadors que treballen sobre el patrimoni.

Alhora, l'equip tècnic permet entre altres que el País d'Art i d'Història sigui el cap de fila d'un projecte POCTEFA, que significa la gestió d'una subvenció europea amb un impacte directe sobre el territori, el seu patrimoni i els seus habitants.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...