Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú es prepara per a la Processó dels Dolors

Besalú, Vila Comtal  -  20/03/2023  -  23:20

El fervor i la devoció seran protagonistes aquesta Setmana Santa en els carrers de la vila comtal


Processó dels Dolors

Processó dels Dolors



La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú ja ho té tot llest de cara a la celebració dels actes del Quinari i de la Festivitat d’aquest 2023. Després de retornar a la normalitat l’any passat -les edicions del 2020 i el 2021 van estar marcades per les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19-, s’ha ideat un programa complet que tindrà el seu punt de partida el dimecres 22 de març, amb la celebració comunitària de la Penitència que es farà a l’antic monestir de Sant Pere (19:30h). 

A partir d’aquí, del 27 al 31 de març, se celebrarà el Quinari amb Corona dels Dolors i Missa amb homilia (20h), amb mossèn Salvador Batalla (dilluns, dia 27); amb mossèn Joan Robé (dimarts); amb mossèn Albert Gelis (dimecres) i amb mossèn Jordi Font (dijous); mentre que el divendres, 31 de març, arribarà el plat fort, la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors. S’iniciarà al matí amb una missa solemne (11h), acte que serà l’avantsala del lliurament del penó a la Prior d’enguany, Núria Roura (Besalú, 1962). A la tarda, l’església de Sant Vicenç acollirà la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors, sermó i cant de La Salve pel Cor d’Apòstols, acompanyats per l’orquestra La Principal de la Bisbal (17h), i tot seguit es procedirà a l’entrada de Novicis i a la Professió de Congregants. Ja al vespre, es farà una missa amb mossèn Miquel Oliveras (19h), amb acompanyament del Cor Parroquial, i una desfilada dels Estaferms i el Maniple de Manaies pels carrers de la vila (19:30h), mentre que poc després la comitiva anirà a cercar a la Prior i a les autoritats locals (20:30h). Tot seguit, a la plaça de la Llibertat, es lliuraran els premis del Dotzè Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, així com un guardó a Quim Quintana, Marc Cortada i Sasha Falgueras, del Maniple de Manaies, i a Júlia Masmitjà, del Cos d’Estaferms, pels seus 15 anys de participació en la Processó. Finalment, arribarà la Processó (21h), que sortirà des de l’església de l’antic monestir de Sant Pere i seguirà l’itinerari tradicional pels carrers i places de la localitat garrotxina.


Autor: Redacció


#besalu


#besalu


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...