Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú, un dels pobles més bonics del país

Besalú, Vila Comtal  -  02/06/2023  -  19:03

Ja és prou conegut que els encants medievals de la vila comtal de Besalú han enamorat visitants, passatgers i caminants des de sempre


Besalú - © Vadó Buch / GN

Besalú - © Vadó Buch / GN



La localitat de Besalú, situada a la comarca de la Garrotxa, va estar reconeguda fa uns anys com un dels pobles més bonics d'Espanya per la prestigiosa revista Trips to Discover, especialitzada en viatges i destins turístics.

Segons aquesta publicació, Besalú destaca per la seva impressionant riquesa patrimonial, que captiva tots els visitants. Els seus carrers empedrats i el famós pont romànic són alguns dels trets característics que transporten els viatgers a una època passada. La revista destaca l'equilibri únic entre l'antigor i la modernitat que es respira en aquest poble medieval del segle XI, convertint-lo en una autèntica joia arquitectònica.

La revista Trips to Discover recomana als visitants explorar les precioses places de Besalú, així com descobrir les restes de la sinagoga medieval prop del riu. Una visita guiada a peu permet conèixer més a fons la història del poble, incloent-hi els banys rituals jueus (Miqwe), el monestir de Sant Pere i el barri jueu.

Besalú comparteix lloc d'honor en aquesta llista amb altres pobles encantadors com Albarrasí i l'Aïnsa a Aragó, Casares, Pampaneira i Ronda a Andalusia, Olite a Navarra, Santillana del Mar a Cantàbria i Peníscola a la Comunitat Valenciana.

Amb aquest reconeixement, Besalú reafirma la seva posició com a destí turístic inoblidable, convidant els viatgers a descobrir la seva riquesa històrica i la seva excepcional bellesa arquitectònica.

El pont medieval de Besalú
Sense cap mena de dubte, el pont medieval és el símbol més representatiu de Besalú. Aquesta estructura, que data del segle XII i travessa el riu Fluvià, s'estén majestuosament al llarg de més de 150 metres. Malgrat les reconstruccions i restauracions que ha patit al llarg del temps, especialment després de la Guerra Civil Espanyola, el pont conserva tota la seva bellesa i es converteix en una entrada espectacular al centre històric de la vila.

Més enllà del pont, Besalú amaga altres tresors d'incalculable valor. L'antic Barri Jueu, amb els seus carrerons plens de caràcter i patrimoni, és un record vibrant de la comunitat jueva que va habitar aquesta població des del segle IX fins a l'expulsió ordenada pels Reis Catòlics. No es pot oblidar la Mikvé, uns banys rituals medievals descoberts el 1964, que són únics a Espanya i un dels pocs exemples d'aquesta època a Europa. A més, Besalú és l'amfitrió del Circusland, el primer museu dedicat al circ d'Europa, que s'ubica a l'antiga casa de l'abat de Sant Pere.

Però Besalú no és l'únic poble de la demarcació de Girona que destaca per la seva bellesa. Altres localitats com Peratallada, Pals i Cadaqués són considerades alguns dels nuclis més bonics de tot Catalunya. Aquest reconeixement també s'estén a Siurana, amb el seu espectacular penya-segat, a Castellar de n'Hug, un encantador poble de muntanya, i a Miravet, un pintoresc poblet situat a les ribes de l'Ebre.

Amb el seu ric patrimoni històric i la seva singular bellesa, Besalú i altres pobles de la comarca de Girona continuen seduint els amants de la cultura i la natura, oferint experiències inoblidables en cada racó.


Autor: Redacció


#besalu


#besalu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...