Notícies més llegides




Entrevistes


Girona

Jonathan Muela (PPC): “Volem tornar a agermanar tots els catalans, siguin independentistes o no”

Entrevistes  -  14/12/2017  -  17:33

El número 3 de la llista del PPC a Girona espera que la formació pugui igualar el diputat obtingut ara fa dos anys


Jonathan Muela (PPC)

Jonathan Muela (PPC)



El Partit Popular de Catalunya (PPC) es presenta a les properes eleccions del 21 de desembre amb Maria Àngels Olmedo com a cap de llista per Girona. Amb el lema 'Espanya és la solució', la formació pretén contradir les enquestes i igualar el diputat obtingut a la demarcació fa dos anys, tot i que tampoc descarta sumar-ne més. "Des del Partit Popular estem acostumats a donar la volta a les enquestes", explica Jonathan Muela, el número 3 per Girona.

Quins són els objectius electorals del Partit Popular a la demarcació gironina?

El que intentem nosaltres és mantenir el nostre diputat al Parlament de Catalunya, que ara seria la Maria Àngels Olmedo, i si podem millorar i tornar a tenir dos diputats, perfecte. Les enquestes ara mateix no ens donen aquest diputat, però des del Partit Popular estem acostumats a donar la volta als sondejos electorals.

Les comarques gironines són un feu del vot sobiranista. El repte és majúscul?

Sí, i tant. Sabem que la província de Girona des de sempre ha estat molt sobirana, però també hem de valorar que a les darreres eleccions autonòmiques hi havia un percentatge menor d'electorat que no va votar. Esperem que aquesta gent que mai ha votat la puguem convèncer amb el nostre projecte, volem tirar endavant i tornar a recuperar el camí de la convivència i el benestar, volem treballar per a Catalunya.

Quin missatge teniu pel votant independentista?

Com sempre hem mantingut, nosaltres governarem pel nostre electorat i també pels que no pensen com nosaltres. El Partit Popular governa per a tots, no així com l'antic govern de la Generalitat. Governarem per a tothom i ho volem fer apostant pel diàleg, amb l'objectiu de recuperar l'economia i el benestar social, acabar amb la fractura i tornar a agermanar tots els catalans, siguin independentistes o no.

Un dels vostres missatges més recurrent és el de "tornar a la normalitat". Quines són, segons el seu parer, les directrius per assolir aquest camí?

Tornar a la normalitat ho entenem com tornar a la legalitat i respectar a la gent i a les institucions catalanes, aspectes que el Govern cessat de la Generalitat no ho va respectar mai, els va deixar de banda. Volem respectar la gent, les institucions i la legalitat, d'aquesta manera es podran tornar a reactivar els diners que ara mateix estan paralitzats pel procés.

Parlem del programa electoral. Quin és el vostre pal de paller?

Apostem per assolir els reptes econòmics que l'independentisme ha posat en risc, com ara la recuperació econòmica i el creixement de l'economia. En aquest sentit, aprovarem un pla de xoc per incentivar la tornada de les empreses que han abandonat Catalunya o reduirem tots els trams de l'IRPF autonòmic, especialment el de les rendes més baixes, entre moltes altres propostes.

Reduir l'atur continua essent una prioritat cabdal?

Sí, en aquests moments la taxa d'atur torna a augmentar i el que volem és tirar endavant unes polítiques perquè les empreses tinguin seguretat i puguin tornar a contractar.

Quin model d'escola catalana defenseu?

Des del Partit Popular apostem per un model educatiu trilingüe, amb els idiomes oficials -català i castellà- i amb l'anglès, la qual cosa ens garanteix un millor futur professional pels nostres fills i per les generacions que venen. Defensem un model inclusiu que no deixi de banda cap llengua i que permet tenir a les aules el que es reflecteix a la societat.

També heu parlat insistentment de les millores infraestructurals a les escoles.

Actualment la província de Girona és la demarcació amb més barracons a les escoles. Tenim més de 6.000 alumnes en barracons i això és totalment denigrant, s'ha de canviar i amb l'aposta que fa el Partit Popular amb l'ensenyament aquesta situació podria retornar a la normalitat: és a dir, amb els estudiants a la seva escola, sense barracons.

Tornem al 21-D: quins límits us marqueu a l'hora de pactar amb la resta de formacions?

El que volem és que els partits respectin la llei i la legalitat. Qualsevol partit que se situï al voltant de la legalitat i que dirigeixi les institucions catalanes cap a on han d'anar el tindrem en compte i trobaran el nostre diàleg.

Si les formacions independentistes respecten la llei també el tindran, el diàleg?

Sí, això és el que sempre hem dit. El Partit Popular sempre ha defensat el diàleg, però dins de la legalitat i respectant la llei. El nostre president, Mariano Rajoy, sempre ha estat obert al diàleg, però sempre dins d'aquests condicionants i no fora de la llei, com molts dels antics dirigents de la Generalitat volien fer.

Palpeu la transcendència d'aquestes eleccions durant aquests dies de campanya?

Sí, i tant. Sortim al carrer cada dia, parlem amb veïns i empreses i tothom sap la importància que tenen aquestes eleccions. Per fi podrem votar legalment i podrem dir que amb aquestes eleccions tornarem a la normalitat a Catalunya.

Què significarà votar al PPC al 21-D?

Votar al PPC no significa llançar el vot a la paperera, com alguns diuen, sinó que vol dir votar per la recuperació i per un futur millor. L'independentisme el que tem és que el Partit Popular tingui força aquí a Girona, la província més sobirana, i és per això que animo a la gent a votar-nos, que ens donin força al nostre programa perquè amb nosaltres tothom podrà tenir vot i veu.


Autor: Redacció


#girona #ppc


#ppc #girona #21d





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...