Notícies més llegides




Gastronomia


Jaume Fàbrega

SOPA D'ALL FREDA

Gastronomia  -  06/03/2018  -  16:46

Si ho recordem bé, a Màlaga l'Ajoblanco és una sopa freda d'all i ametlles


SOPA D’ ALL FREDA

SOPA D’ ALL FREDA



Aquesta sopa s'ha fet famosa arreu, Manolo de l'Osa té un restaurant amb cuina i productes de la Mancha que ha assolit una estrella Michelin. Fa servir el famós all morat de Las Pedroñeras. S'inspira en la Sopa d'all o Sopa castellana, i en fa una versió freda.

Ingredients

1 pebrot vermell, 100 grams de sucre, 1 xoriço ibèric de "sarta", 1 botifarra ibèrica fumada de sarta, 4 grans d'all morat de Les Pedroñeras, 2 dl. d'oli d'oliva verge extra,

comí, de sal.

Oli de julivert: 150 grams de julivert desfullat, c / n d'oli d'oliva verge extra.

Sopa: 4 ous, 350 ml. de brou de pollastre clarificat, 100 grams de pa de fogassa, 2 cabeces d'all morat de les Pedroñeras, 100 grams de pernil serrà, 60 ml. d'oli de julivert, 60 ml. d'oli de pebrot vermell, cerfull, cibulet, 4 grams de gelatina, d'oli de gira-sol.

Elaboració

Oli de pebrot vermell: feu liquar els pebrots vermells sense la part blanca i poseu-ho a reduir amb el sucre fins a aconseguir una cinquena part de la quantitat inicial. D'altra banda trossegeu el xoriço, la botifarra i les cabeces d'alls, posar-ho a confitar en l'oli d'oliva verge extra. Un cop confitat ajuntar el suc reduït amb l'oli i emulsionar amb la batedora fins a aconseguir una textura homogènia. Poseu-ho a punt de sal i comí.

Oli de julivert: poseu els dos ingredients- oli i julivert- a la Thermomix a la màxima potència durant 5 minuts, coleu i refredeu com més ràpidament millor. Hi podeu posar sal.

Sopa: Escalfeu els ous i retireu la clara guardant només el rovell, poseu aquesta en una copa de còctel i reserveu. D'altra banda escalfeu el brou i aromatitzeu-lo amb 1 cabeça d'alls partida per la meitat, tireu-hi la gelatina rehidratada i reserveu.

Mentrestant talleu llesques fines del pa de fogassa i fregueu-les amb l'altra cap d'all morat de les Pedroñeras, talleu-les en quadrats d'1 × 1 cm. i fiqueu-les al forn a 180 º C durant 4 minuts perquè es torrin, talleu el pernil ben fi i fregiu-lo en l'oli de gira-sol, i repetiu aquesta operació amb l'all fins que estigui daurat.

Piqueu finament una petita part del pernil fregit i l'all i reservar.

Acabat i presentació: recupereu la copa de còctel amb el rovell i cobriu aquesta amb el brou tebi, reserveu a la nevera perquè qualli la gelatina. Un cop quallada poseu al centre una mica d'oli de pebrot vermell i vorejant aquest, l'oli de julivert. Prosseguiu posant-hi una mica d'all en pols i de pernil picat, acabeu posant-ho 3 crostons de pa torrat, el pernil fregit, el cerfull i la punta de cibulet.

Notes

Si ho recordem bé, a Màlaga l'Ajoblanco és una sopa freda d'all i ametlles.

El brou bàsic pot ser fet amb pollastre o bé gallina, vedella, peu de porc i pota de vaca, amb pastanaga, api, nap, xirivia, ceba i unes fulles de col, sense embotits. Cal colar-lo bé i posar-lo a refredar al frigorífic.

Els ous s'escalfen amb aigua bullent i unes gotes de vinagre; han de ser ben frescos.


Autor: Jaume Fàbrega/GN


#sopaall


#sopaall





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...