Notícies més llegides




Tarragona


Tarragona

La Fundació Bancària "la Caixa" destina 1 milió d'euros a projectes socials locals de Tarragona durant 2018

Tarragona  -  09/04/2019  -  17:53

CaixaBank, d'acord amb el seu pla de Banca Socialment Responsable, desenvolupa una Acció Social pròpia per a cobrir necessitats socials de la demarcació de Tarragona




CaixaBank va presentar ahir a l'oficina Store Rambla Nova, les principals línies d'actuació de la seva Acció Social realitzada directament des de la xarxa d'oficines de les comarques de Tarragona. L'objectiu d'aquesta trobada era el de divulgar i promoure el treball que estan realitzant les entitats socials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb el suport de CaixaBank per a contribuir a millorar les oportunitats de totes les persones, especialment d'aquelles més vulnerables.

L'acte va estar presidit pel director d'àrea de negoci de CaixaBank a Tarragona, David Ciscar, i va comptar amb la participació del gerent de l'Àrea Social de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Joan Aregio, el director de la Fundació Casa Sant Josep, Roger Borrull i l'educador social de la casa Sant Josep, Ricard Fernández.

La Fundació Bancària "la Caixa", a través de les oficines de CaixaBank a la demarcació de Tarragona, va col·laborar durant 2018 amb 250 projectes d'entitats tarragonines als quals va destinar un pressupost global d'1 milió d'euros. A tot l'Estat, la quantitat va ser de 43,6 milions d'euros, col·laborant amb gairebé 9.500 entitats (més de 11.500 projectes).

L'acció social es destina a impulsar projectes de petita envergadura però de gran importància pel territori i completa els grans programes que duu a terme la Fundació Bancària "la Caixa", primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 545 milions d'euros en 2019.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank a Tarragona dóna suport a la Fundació Bancària "la Caixa" en la seva tasca social, detectant les necessitats locals i canalitzant una part de la seva inversió social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers d'entitats i associacions puguin accedir cada any a les ajudes de la Fundació Bancària "la Caixa".

Associacions com Càritas, Creu Roja, l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Dow Tarragona, l'Associació Joventut i Vida o l'equip Nàstic Genuïne, entre moltes altres, són exemples d'entitats locals que han rebut part d'aquestes ajudes.

Petites ajudes, grans projectes

La lluita contra la pobresa i l'exclusió és actualment una línia d'actuació prioritària per a l'entitat financera. L'objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents, i l'any 2018 es va ajudar a més de 100 entitats en aquest àmbit. A Tarragona això es concreta en accions com el suport al menjador social de Bonavista que ofereix un àpat al dia a persones sense sostre i sense recursos. També s'ha col·laborat amb programes de beques menjador a municipis com Tarragona o en beques per a que famílies monoparentals puguin portar els fills a la llar d'infants a Reus.

En el camp de la integració social i laboral destaquem col·laboracions amb entitats com el l'Associació Aurora que treballa per la integració laboral i social de persones amb problemes de salut mental. L'Obra Social "la Caixa" ha donat suport també a altres entitats com la Fundació Pere Mata, Aprodisca, la Fundació Santa Teresa o el Taller Baix camp, entre d'altres.

En l'àmbit de la malaltia i discapacitat destaquem la col·laboració amb la Muntanyeta, Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, en tres projectes: beques a famílies en situació de risc social que no poden assumir el cost dels serveis que reben els seus fills; el Projecte Respir, servei residencial d'urgència per a persones amb discapacitat que queden orfes o a les que el cuidador no pot atendre; i la millora del centre amb l'adquisició de llitetres elèctriques, grues i material divers d'infermeria.

El suport a les persones grans ha estat una línia d'actuació destacada. L'any en què s'ha inaugurat el nou EspaiCaixa a la ciutat de Tarragona, s'ha col·laborat amb diverses residències de gent gran com la de Vinyols i els Arcs, on s'ha realitzat una aportació per a la instal·lació d'un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda.

El compromís de l'Obra Social amb l'educació i la formació a les comarques tarragonines és d'important rellevància, i en destaquem la col·laboració amb les beques d'estiu de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) o el suport a les Aules d'Extensió Universitària de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili.

L'Obra Social "la Caixa" ha donat també el seu suport a la cultura amb col·laboracions com la de la del Festival Internacional de Música Antiga de Poblet i la de la Fundació Pau Casals, per fer arribar la música a nens d'escoles de zones desafavorides.

I a nivell mediambiental, s'ha col·laborat amb als tallers d'educació ambiental per a escolars de l'entitat Mediterrània.

Des de les oficines de CaixaBank a Tarragona, es va impulsar l'any passat la campanya de recollida de llet "Cap nen sense bigoti" a favor de famílies en risc d'exclusió, i en la que es van recaptar més de 34.900 litres de llet per a famílies de les comarques tarragonines.

A finals d'any, CaixaBank va posar en marxa l' Arbre dels Somnis, una iniciativa per a que 335 nens en risc d'exclusió social de Tarragona poguessin rebre un regal durant les festes de Nadal. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre varen participar en la iniciativa un total de 20 oficines, que va penjar a l'arbre els desitjos formulats per nens i nenes que varen fer arribar la seva carta a diverses entitats socials del territori com l'Associació Joventut i Vida, la Fundació Francesc Bara Cortiella, Creu Roja de Valls, Mans per a l'Acció Solidària, Creu Roja/Centre Obert el Maset, CAEP de la Mercè, Càritas Salou i Càritas Cambrils.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per a ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials que organitza CaixaBank i en les múltiples accions que proposa l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" durant tot l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabili¬doneu corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per a ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per a reforçar la seva actuació responsable; Governança, per a mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per a col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per a contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general.

Fundació Bancària "la Caixa", «Canviem presents, construïm futurs»

Compromesa amb el present i el futur de les persones, "la Caixa" és la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 545 milions d'euros en 2019.


Autor: Redacció


#tarragona


#tarragona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...