Notícies més llegides



La Selva


Arbúcies

Demanen ajut a totes les administracions per reconstruir la capella del castell de Montsoriu

La Selva  -  28/10/2019  -  16:47

Un tornado durant el temporal de la setmana passada va fer caure un dels murs


Castell de Montsoriu

Castell de Montsoriu



El Consell Comarcal de la Selva, propietari del castell de Montsoriu, demana ajut a les altres administracions per recuperar la capella gòtica que va quedar destruïda pels efectes del tornado de la setmana passada. La capella, datada del 1347 i 1348, s'havia de rehabilitar més endavant, en el marc dels treballs de rehabilitació del castell que s'han anat duent a terme en els darrers vint anys i que han permès fer-lo visitable.

«El cap de fibló va tirar a terra un dels murs de la capella gòtica, que ja teníem previst restaurar més endavant, però ara necessita una restauració com més immediata millor», ha explicat el president del consell, Salvador Balliu, en una visita a la premsa en què ha demanat la col·laboració de la resta d'administracions públiques.

La directora dels serveis territorials de Cultura a Girona, Carme Renedo, ha explicat que demà el govern aprovarà mesures per intentar pal·liar els desastres que ha suposat la llevantada pel país i que el Departament de Cultura està treballant perquè s'hi incorporin ajudes també pel patrimoni malmès.

Vescomtat de Cabrera

D'altra banda, durant la visita s'ha presentat el projecte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera, una iniciativa que ha rebut fons FEDER i que vol realçar el patrimoni que el vescomtat de Cabrera ha deixat a la Selva. En formen part tretze municipis i inclou 38 elements patrimonials. S'han previst cinc rutes conceptuals pel territori, per conèixer el vescomtat des de l'àmbit militar, religiós, administratiu i comercial, amb l'expansió per la Mediterrània.


Autor: Redacció


#laselva #montsoriu


#laselva #montsoriu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...