Notícies més llegides



Catalunya Nord


Prada de Conflent

La comarca del Conflent tornarà a veure i escoltar la televisió i ràdio pública catalana

Catalunya Nord  -  11/02/2020  -  13:59

La Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent han finançat la instal·lació d'una antena que es portarà a terme aquest mateix dijous




Jordi Taurinyà



Jordi Taurinyà




Després de 10 anys d'insistència i d'esforç, finalment els habitants de la comarca del Conflent podran tornar a gaudir de la programació de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals). El fet que TV3 i Catalunya Ràdio tornin a ser presents al territori serà possible gràcies a la Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent, que han sigut els responsables de finançar l'antena que es col·locarà aquest mateix dijous a Roca Galera, al terme municipal d'Eus.

El fundador i president del Casal del Conflent, Jordi Taurinyà ha atès a GironaNotícies per valorar una acció que directament beneficiarà a 8.000 persones. "És un gran pas per la llengua. Volíem que la gent d'aquí pogués tenir notícies sobre el que passa al sud, i en català", ha explicat Taurinyà. Properament també s'instal·laran repetidors, que faran possible cobrir una zona habitada per més de 16.000 persones.

Està previst que aquest mateix dijous, el Casal del Conflent celebri una roda de premsa per anunciar la posada en marxa d'aquest servei. "Quan els nens surten al carrer tenen poques opcions d'escoltar el català", assegura Taurinyà. Si bé és cert que la llengua catalana és present a les escoles de la zona gràcies a la Bressola i altres centres d'ensenyament bilingüe, a Catalunya Nord en general i a la comarca del Conflent en particular es fa difícil escoltar el català més enllà de l'escola.

A banda d'aquesta iniciativa conjunta, la Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent firmaran un acord de col·laboració per organitzar accions a favor de la llengua catalana a Conflent. "Tot el que ajudi a reafirmar la presència del català al nostre territori, serà molt benvingut. Hem de seguir en aquesta línia", ha conclòs el president d'una de les entitats més històriques de Catalunya Nord.


Autor: Redacció


#prada #catalunyanord #radio #televisio


#prada #catalunyanord #radio #televisio





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...