Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Jordi Vera: “farem que Perpinyà torni a ser la capital de la catalanitat”

Catalunya Nord  -  02/03/2020  -  21:05

El dirigent de ‘Oui au Pays Catalan’ valora molt positivament l’acte del 29-F i en ressalta l’impacte econòmic, polític i mediàtic


Jordi Vera amb Puigdemont

Jordi Vera amb Puigdemont



Jordi Vera



Jordi Vera




Dos dies després del gran acte organitzat pel Consell per la República, parlem amb Jordi Vera (Terrassa,1953) per saber la seva opinió sobre aquest “esdeveniment històric”. Al ser preguntat per les conseqüències de l’acte del dissabte, Vera assegura que aquest ha tingut impactes en molts àmbits de la realitat nord-catalana. “A nivell mediàtic també ha tingut molta repercussió, ja que molts mitjans de comunicació es van desplaçar fins aquí i van parlar de nosaltres. I evidentment, l’arribada de tantes persones també ha tingut un gran impacte econòmic”, assenyala Vera. Durant l’entrevista amb l’activista i creador del partit ‘Oui au Pays Catalan’, també tractem altres qüestions relacionades amb el 29-F com el comportament cívic dels assistents o els problemes que van tenir un centenar de busos en el moment d’accedir a la capital del Rosselló. “Tenim una història comuna i una infinitat de racons turístics interessants. La ignorància respecte a Catalunya Nord és una mancança històrica que esperem solucionar el més aviat possible”, és un altre dels titulars que deixa Vera durant la conversa.

Quina valoració en fa de l’acte que va tenir lloc a Perpinyà el passat dissabte?

Per Catalunya Sud va un gran acte polític i una gran demostració de força. En definitiva, un esdeveniment històric. I pels catalans del nord va ser molt bonic veure una massa extraordinària de gent que passejava pels carrers de la nostra vila cívicament. Va ser un acte de fraternitat catalana que va ser molt positiu per Catalunya Nord en general i Perpinyà en particular. 

Quin impacte ha tingut el 29-F a la capital del Rosselló?

Bé, ha tingut impactes en molts àmbits, entre ells el polític. A nivell mediàtic també ha tingut molta repercussió, ja que molts mitjans de comunicació es van desplaçar fins aquí i van parlar de nosaltres. I evidentment, l’arribada de tantes persones també ha tingut un gran impacte econòmic. Els comerços, establiments hotelers i restaurants ho han notat molt durant tot el cap de setmana.

Perpinyà, el centre del món…

Efectivament, això deia l’eslògan! Hem sigut el centre del món i de forma positiva. No es veu cada dia que milers i milers de persones es comportin pacíficament. Com et deia abans, els mitjans de comunicació internacionals han posat Perpinyà al mapa. Hem de valorar-ho.

Creus que aquest acte marcarà un punt d’inflexió, i que els catalans del sud vindran més al nord?

Ho desitgem. Com a candidat a les eleccions municipals, si guanyem, revertirem aquesta situació i farem que Perpinyà torni a ser la capital de la catalanitat. És paradoxal que molts catalans del sud coneguin més profundament altres territoris que la mateixa Catalunya Nord. Tenim una història comuna i una infinitat de racons turístics interessants. La ignorància respecte a Catalunya Nord és una mancança històrica que esperem solucionar el més aviat possible.

El dissabte molta gent vinguda del sud es va quedar a la carretera. Què va passar?

Pel que jo sé, la policia espanyola va posar dificultats. Es van fer controls excessius a la frontera, i això va crear un tap que va impedir que uns 100 busos es quedessin pel camí. En cap cas va ser un problema de l’organització.

I les autoritats franceses van posar traves?

L’acte va ser autoritzat, en persona, pel president de la República francesa, i a partir d’aquí, la Prefectura va executar les ordres de Macron.

Uns dies abans de l’acte es parlava que la Prefectura no donaria el vistiplau…

Aquí a França estem en alerta terrorista, i també hem de tenir en compte que estem en període electoral. Tot això va fer que es donés molta importància al tema de la seguretat i dels accessos. De totes maneres, a França totes aquestes qüestions són obligatòries sempre que es celebra un esdeveniment d’aquestes dimensions. D’aquí que dies abans del 29-F es parlés de la possibilitat d’ajornar, o fins i tot, cancel·lar l’acte. Finalment, tot ha sortit bé!

Pensa que la delegació nord-catalana del Consell per la República tindrà continuïtat?

Sincerament, no en tinc ni idea. No soc membre del Consell ni tinc la voluntat de ser-ho. Soc un ciutadà català a França i ja em sento representat per partits propis de la Catalunya Nord. Entenc que seguiran actius, si més no per donar suport moral i logístic als catalans del sud.

Creus que pot esdevenir un partit polític?

Tinc entès que els estatuts del Consell no contemplen presentar-se com a força política a Catalunya Nord. El que és evident és que aquí les coses es fan i es seguiran fent pels canals polítics tradicionals. És cert que les entitats tenen un paper molt important al nostre territori però al final, les persones que es presenten a les eleccions són aquelles que acaben representant els interessos o objectius dels ciutadans. 


Autor: Redacció


#perpinya #catalunyanord


#perpinya #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...