Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Balliu celebra el canvi de fase però recorda que cal “extremar les mesures de seguretat”

La Selva  -  16/05/2020  -  15:00

El president del Consell Comarcal de la Selva subratlla que el salt a la fase 1 significa "un element positiu per a tothom"


Salvador Balliu

Salvador Balliu



La regió sanitària de Girona entrarà aquest pròxim dilluns, 18 de maig, a la fase 1 de la desescalada, en la qual els ciutadans veuran com augmenta la seva llibertat de circulació dins l'àmbit territorial en qüestió per poder dur a terme activitats comercials, reunir-se amb altres persones o practicar esport. En aquest sentit, són moltes les autoritats locals que des d'ahir, quan es va confirmar el salt de fase a la demarcació gironina, comuniquen a veïns i veïnes el nou context que els espera a partir de la setmana vinent.

Un dels quals ha estat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que adreçat un comunicat als selvatans i selvatanes per transmetre "bones notícies". "Hem passat a la primera fase, i això vol dir que anem tornant a la normalitat. Una normalitat que ja permetrà reunir-nos, amb un màxim de deu persones o l'obertura dels establiments comercials que tinguin una superfície inferior als 400 metres quadrats o de les terrasses dels bars i restaurants, entre altres coses", ha explicat Balliu, alcalde de Caldes de Malavella.

No obstant això, el president del Consell selvatà també he volgut recalcar que el canvi de fase no ha de venir acompanyat d'una baixada de la guàrdia en les mesures dels ciutadans. "Hem d'estar molt atents a l'hora d'extremar les mesures de seguretat: les mascaretes, la neteja de les mans i, en definitiva, tenir molta cura per a la desinfecció del dia a dia". "Esperem que tot vagi bé, canviar de fase és un element positiu per a tothom, per a la comarca i per a les nostres poblacions, però depèn de tothom que vagi bé", ha conclòs Balliu.

La Selva, en dades

Després de l'última actualització de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya (AQuAS) efectuada ahir, 15 de maig, la comarca de la Selva ha hagut de lamentar un total de 148 defuncions a causa de la Covid-19. El territori, el segon més poblat de la província, presenta la segona xifra de mortalitat més elevada de les comarques gironines, només per darrere del Gironès (212 defuncions).


Autor: Redacció


#laselva #fase1


#laselva #fase1





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...