Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

El Consell per la República anuncia des de Perpinyà el llançament de l'aplicació i la identitat digital

Catalunya Nord  -  04/07/2020  -  17:06

La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana i un pas molt esperat i necessari de cara al desplegament i consolidació del Consell


Membres el Consell per la República a Perpinyà

Membres el Consell per la República a Perpinyà



El Consell per la República s'ha reunit aquest matí de dissabte a un domicili particular de Perpinyà i durant la tarda al Casal Jaume I i durant la seva sessió matinal, el Consell de Govern ha pres diferents acords de cara al futur.
Acords
1. Aprovar el seu model d'Identitat Digital, seguint les previsions del seu Pla de Govern, i enviar-la a tots els seus membres. Tal i com estableix el Pla de Govern: "El Consell crearà un document digital que acrediti la pertinença al mateix de tots aquells ciutadans que s'hagin inscrit al Registre ciutadà. Aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell i tindrà la funció de porta d'accés a l'aplicació que, des del punt de vista operatiu, permetrà exercir aquests drets."

La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana i un pas molt esperat i necessari de cara al desplegament i consolidació del Consell.

2. Obrir el primer procés de participació política per als membres del Consell: "La República compartida", una consulta sobre el Pla de Govern del Consell. Proposem a tots els membres del Consell que valorin, critiquin i ampliïn el Pla de Govern.

Volem fer del Consell una institució altament participativa: un espai des d'on construir una nova cultura democràtica amb les eines tecnològiques del segle XXI. Per això, entenem que la primera decisió compartida per part del conjunt de membres del Consell ha de ser la valoració del Pla de Govern, en tant que aquest document és el que fixa els projectes en els quals el Consell ha de focalitzar la seva acció.

3. Convocar l'Assemblea de Representants Fundacional durant la primera quinzena de setembre, de manera presencial a la Catalunya Nord, si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Aquesta Assemblea la conformen els diputats del Parlament de Catalunya compromesos amb el mandat de l'1 d'Octubre. En la seva sessió constitutiva, l'Assemblea entre d'altres coses haurà de debatre i, eventualment, aprovar el Reglament del Consell i el Règim Electoral d'acord amb el qual se celebraran les primeres eleccions per conformar la primera Assemblea de Representants.

4. Després de l'acte multitudinari de Perpinyà del 29-F, el Consell de Govern ha intensificat el seu debat per concretar la fase final del procés d'independència. Un debat que ha de servir per declinar el mot d'ordre "preparem-nos", que va fer de fil conductor dels discursos d'aquell acte.

El Consell reitera la seva responsabilitat principal en la construcció del consens sobre "com" culminar el procés, un cop constatat que l'estat espanyol no està disposat a fer una gestió democràtica del conflicte català. Per això, el Consell presentarà una proposta de full de ruta que serveixi per reconstruir el relat i l'estratègia de l'independentisme, per tal d'adaptar-lo a l'escenari de confrontació i repressió i, al mateix temps, desplegar les eines i les condicions materials que calen per fer plenament efectiu el mandat de l'1-O.


Autor: Redacció


#perpinya #consellxrepublica #catalunyanord


#perpinya #consellxrepublica #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...