Notícies més llegides



Catalunya Nord


Elna

Elna celebra la primera reunió formal del consell municipal

Catalunya Nord  -  05/07/2020  -  22:05

Nicolas García ha estat investit alcalde del municipi nord-català, que el pròxim 22 de juliol votarà el pressupost i la distribució d'àrees dels regidors


Nicolas García ha estat investit alcalde del municipi

Nicolas García ha estat investit alcalde del municipi



Amb els resultats de la segona volta de les eleccions municipals damunt la taula, els pobles i ciutats de França han celebrat avui la primera reunió formal del consell municipal, amb la presència dels representants polítics escollits i també dels membres de l'oposició. Aquest ha estat el cas, per exemple, d'Elna, on una representació ciutadana reduïda a causa de la Covid-19 ha seguit l'acte on el comunista Nicolas Garcia ('Elne comm'une idée neuve') ha estat elegit batlle amb 23 vots dels 29 que configuren el consistori. Atès que la participació en la reunió ha estat limitada per les restriccions sanitàries pròpies d'aquests dies, l'acte s'ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube de l'ajuntament.

"La reunió s'ha fet de manera molt natural, republicana. La pròxima tindrà lloc el 22 de juliol, quan es votarà el pressupost no escollit per la majoria actual, sinó per l'antic equip de govern, a més de distribuir-se els regidors com a responsables de les diferents àrees", explica Pere Manzanares, elegit tercer tinent d'alcalde. La resta de tinents d'alcalde escollits amb els vots del grup majoritari han estat els següents: 1. Jaume Fajula; 2. Sylvie Bouissac; 4. Hayat Outaoukhtalt; 5. Roland Castanier; 6. Sylvaine Candille; 7. Fabrice Wattier i 8. Annie Pezin.

Amb l'elecció de la formació encapçalada per Garcia, qui ja va ocupar l'alcaldia de la localitat nord-catalana en dos mandats anteriors (entre els anys 2001 i 2014), s'entreveuen canvis substancials en la gestió municipal. En aquest sentit, Manzanares indica que una de les aportacions més marcades estarà vinculada amb la "participació democràtica". "El col·lectiu que ha acompanyat la campanya tindrà veu a través de les comissions, però també hi haurà una obertura a la gent d'Elna: dret a referèndum, a interpel·lar els problemes majors a l'ajuntament, que cada cop que hi hagi un canvi en un projecte rellevant es demani una comissió de participació", explica el tinent d'alcalde.


Autor: Redacció


#elna #elne #nicolasgarcia


#elna #elne #nicolasgarcia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...