Notícies més llegides




Catalunya Nord


Elna

L'Hora Solidària arribarà per primer cop a la Maternitat d'Elna

Catalunya Nord  -  05/08/2020  -  16:05

L'acte de suport als presos polítics i exiliats catalans es farà per primera vegada fora de Perpinyà, com a acte de protesta per l'arribada de l'extrema-dreta a la capital




Sota el lema 'Parim la llibertat', la localitat nord-catalana d'Elna acollirà el dijous 20 d'agost un acte de suport als presos polítics i als exiliats i represaliats catalans, una activitat organitzada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà. En concret, l'esdeveniment, emmarcat dins de la iniciativa reivindicativa 'Hora Solidària', que tradicionalment es fa cada dijous a Perpinyà, tindrà lloc al simbòlic emplaçament de la Maternitat d'Elna a partir de dos quarts de set de la tarda.

Per primera vegada, l'Hora Solidària a favor dels presos i exiliats es convoca fora de Perpinyà, el seu nucli habitual. L'entrada de l'extrema-dreta a l'alcaldia de la capital de la Catalunya del Nord a les passades eleccions municipals va propiciar un gir de guió de l'organització, que en una reunió convocada al peu del Castellet va decidir convocar l'activitat, una vegada al mes, fora de la ciutat, per tal de "mostrar la desaprovació a una extrema dreta que s'està normalitzant a Perpinyà i més enllà". No obstant això, el Comitè també va concretar "no abandonar els carrers de Perpinyà a l'extrema dreta", amb l'objectiu de continuar convocant manifestacions. La intenció, assenyalen els impulsors, és rotar aquest esdeveniment un dijous de cada mes a diferents pobles de la Catalunya del Nord.

La Universitat Catalana d'Estiu, telemàtica

Enguany, a causa del context de pandèmia de la Covid-19, la 52a edició de la Universitat Catalana d'Estiu se celebrarà de manera telemàtica. La iniciativa oferirà tots els cursos, actes i debats, que seran retransmesos a través d'Internet, i les diferents activitats seran retransmeses des de la seu permanent de l'UCE a Prada, el centre Pau Casals, però sense públic.

Segons l'organització, l'Ajuntament de Prada "no deixava cap edifici públic" per dur a terme l'activitat, unes condicions que, sumat amb altres contratemps, "feien impossible" la celebració de l'UCE aquest 2020. D'altra banda, també apunten que els assistents "s'havien de fer dues proves pel coronavirus: una, set dies abans, i una altra, dos dies abans". "És evident que ens han posat tots els entrebancs possibles amb dues etapes", critiquen. "Tenint en compte això, hem aplicat el 'Pla B': la totalitat dels cursos es faran a distància, per Internet. Ara bé, darrere d'aquestes condicions, que no s'apliquen a cap altra lloc de la Catalunya del Nord, hi ha d'altres raons que la prudència. A les dues reunions amb la Prefectura i el Subprefecte de Prada va sorgir una reflexió que esdevé el fons de la qüestió: imagineu què passaria a França si a l'UCE hi hagués un rebrot de coronavirus dins del poble del primer ministre provocat per la gent del sud. Per tant, que no es faci l'UCE a Prada és per protecció del primer ministre, Jean Castex", conclouen.

Està previst que participan dels actes diverses personalitats polítiques catalanes, com ara el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, o l’expresident de la Generalitat i ara eurodiputat, Carles Puigdemont, que farà una conferència en línia el dia 21.


Autor: Redacció


#elna #elne #horasolidaria


#elna #elne #horasolidaria





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...