Notícies més llegides




Catalunya Nord


Sant Cebrià

Les ‘55 Urnes per la Llibertat’ arriben a Sant Cebrià

Catalunya Nord  -  07/09/2020  -  10:47

L’expresident Carles Puigdemont va intervenir des de Brussel·les a través d’un vídeo on va definir la localitat nord-catalana com “un espai de memòria i de persistència”


55 Urnes per la Llibertat

55 Urnes per la Llibertat



El passat dissabte, 5 de setembre, al voltant d’un centenar de persones van visitar l’exposició ‘55 Urnes per la Llibertat’, que va fer parada a la localitat nord-catalana de Sant Cebrià, al Rosselló. La mostra, de caràcter itinerant, exhibeix el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, des del nord fins al sud, que volen fer visible el seu compromís amb una societat, la catalana, que des de fa temps defensa la seva voluntat de llibertat. 

En aquest sentit, cadascun dels artistes disposa d’una de les urnes del referèndum de l’1 d’octubre, l’element cabdal d’una obra on cada creador hi plasma el seu particular missatge de crítica, reivindicació o denúncia. Així, tots els artistes participants han mostrat el seu compromís pel dret a la democràcia i pel dret a decidir, i a més cedeixen el seu treball per a la caixa de solidaritat, que té l’objectiu d’ajudar a les famílies dels presos i a la defensa ciutadana de la democràcia. 

Durant l’acte a Sant Cebrià, un dels plats forts va ser la intervenció, a través d’un vídeo, de l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, que va destacar Sant Cebrià com un dels “llocs de referència pels catalans que hem defensat sempre la república i la llibertat”. “És un espai de memòria i de persistència en la necessitat de continuar lluitant i estar compromès”, va subratllar l’actual president de Junts per Catalunya. “Vivim uns moments complexos, no només per la pandèmia i per les relacions entre Catalunya i Espanya, sinó pels canvis i els desafiaments que tenim en el món en general. És un moment en el qual s’han de donar esperances i futurs, i cap d’aquestes esperances i futurs pot prescindir de les urnes com a expressió de la voluntat popular. El que vam fer l’1 d’octubre anticipa una manera de voler construir societat que apel·la a aquesta modernitat i construcció social que mira molt més cap al futur”, va afegir Puigdemont.

A la inauguració de la mostra, d’altra banda, també hi va ser present Fina Duran, comissària de l’exposició, que va recordar que “una altra de les potes del projecte és el catàleg on es deixa testimoni del treball realitzat per cada artista, no només amb la imatge de la seva peça, sinó també amb un text explicatiu dels motius que l’han inspirat”. Al seu torn, el conservador assistent del Museu d’Art Modern de Ceret, Esteve Sabench, va valorar l’evolució que ha tingut l’exposició al llarg del seu recorregut: “Des de la primera presentació a Brussel·les a cada lloc canvia la percepció, cada vegada és pensada i dissenyada per l'espai d'exposició, amb característiques pròpies i un relat que queda diferent, es creen diàlegs nous entre les obres exposades en funció de llur posició. Aquí a les Col·leccions de Sant Cebrià trobem una mostra inèdita que ha sorprès molt a la gent que ja havia vist la mostra a la Casa de la Catalanitat a Perpinyà”. L’exposició es pot visitar del dimarts al diumenge de 14 h a 18 h a Col·leccions de Sant Cebrià, al carrer Emile Zola. 

 


Autor: Redacció


#santcebria #55urnes


#santcebria #55urnes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...