Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

La Selva aprova la modificació de tarifes de NORA per l’any 2021

La Selva  -  10/11/2020  -  19:50

La sessió plenària d’avui, que s’ha celebrat de manera telemàtica, també ha servit per aprovar el Contracte Programa 2020 amb l’Institut Català de les Dones


Ple Consell Comarcal

Ple Consell Comarcal



El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat avui a la tarda el ple ordinari, que a causa del context de pandèmia de la Covid s’ha hagut de desenvolupar en via telemàtica per videoconferència. Un dels punts tractats més rellavants ha estat l’aprovació de la modificació inicial de les tarifes de l’empresa NORA S.A. per a l’any 2021. Durant la seva intervenció, el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, ha destacat que, “com en els darrers anys, s’ha previst un marge de resultat global de l’empresa molt moderat”, que s’ha fixat en 1,5% sobre els ingressos totals. En aquest sentit, aquest percentatge suposa un marge de 217.000 euros sobre una facturació prevista de 14.520.000 euros. “Aquest marge, en cas d’assolir-se, passarà a formar part de les reserves de l’empresa, ja que, com vaig comentar a la informativa, NORA no ha repartit mai beneficis”, ha detallat Balliu, que també ha apuntat que el marge ha de servir “per cobrir imprevistos durant l’exercici o per muscular financerament l’empresa”. 

Pel que fa a les variacions dels costos unitaris, pel 2021 s’han aprovat els increments de la revisió promig de la comarca (4,83%), de Blanes (1,92%) i dels preus unitaris de planta (7,02%), així com el decrement de la revisió promig de Tossa de Mar (-0,39%). “Cal tenir en compte que la revisió del preu unitari no reverteix directament en el cost per a l'ajuntament, ja que any a any es revisen els plans de servei i això fa que l'alteració final del cost per l'ajuntament tingui altres factors de variació, com ara modificacions de serveis, de freqüèncie o canvis de sistema de recollida, entre altres”, ha puntualitzat Balliu. 

Pel que fa a la justificació de les variacions aprovades, no s’ha preist un augment salarial, atès que el cost de personal -la partida puja en 9,496.000 euros- representa un 65% dels costos de l’empresa. Balliu ha recalcat que, malgrat la congelació salarial, els costos de personal han pujat per dos factors: “per antiguitats previstes -469.000 euros pel 2021, un increment del 14,9% amb relació al 2020)- i per l’absentisme previst -679.000 euros pel 2021, un augment interanual del 4,1%-. D’altra banda, el president del Consell també ha explicat que es contempla una revisió a la baixa del preu del gasoil (-2,77%); que es preveu com a un cost afegit la incorporació de dos encarregats pel centre de comarca per millorar la supervisió i el control dels serveis, o que també es contempla la incorporació d’un TAG “per dotar Nora de certa autonomia en el compliment general de la legalitat pròpia de la seva condició actual d'administració pública i especialment en matèria de contractació”. D’altra banda, i tal com ha explicat Balliu, també es preveu la creació d’una nova base a la zona d’Hostalric-Breda, amb l’objectiu de reduir els desplaçaments actuals a aquesta zona de la maquinària, així com les inversions pels serveis mancomunats d’una escombradora d’alta velocitat a la comarca, de sistemes de control de tancats per a Hostalric i Ter Brugent i del projecte de gestió de base de dades dels registres de serveis porta a porta per tots els municipis amb aquest servei. 

D’altra banda, la sessió també ha servit per aprovar la modificació de la taxa T07 de Protecció Mediambiental. “Es revisen els preus de la FORM (Fracció Orgànica de Residus Municipals) i de la Fracció Vegetal d’acord amb el compte d’explotació de la planta de compostatge presentat per NORA”, ha afegit Balliu. En aquest cas, la FORM contempla un increment mitjà de 7,02% i la Fracció Vegetal, del 5,06%.

Altres punts destacats

En el ple del Consell d’avui també s’ha aprovat la ratificació de la resolució de presidència sobre el restabliment de l’equilibri econòmic d’una concessió administrativa del servei de menjador escolar amb l’empresa Eurest Catalunya SLU, arran del tancament dels centres educatius per pal·liar els efectes de la pandèmia. L’acord, per tant, ha servit per ratificar la compensació de 338.269,40 euros que es va haver de fer a l’empresa, a través de la qual els treballadors i treballadores del servei de menjador escolar de la comarca de la Selva (més de 300 persones) han mantingut la totalitat de la seva retribució durant els mesos de tancament dels menjadors escolars. L’import d’aquesta compensació està finançat al cent per cent pel Departament d’Educació. 

D’altra banda, durant la sessió plenària també s’ha aprovat el Contracte Programa 2020 entre l’Institut Català de les Dones i el Consell selvatà per a la prestació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), la realització de polítiques d’igualtat i l’ampliació dels serveis que es presenten en el SIAD. També, s’ha aprovat el conveni de delegació de competències entre els ajuntaments de la comarca i el Consell per a la prestació dels serveis socials bàsics i especialitzats, així com l’informe preceptiu sobre la dissolució de la Mancomunitat de la Conca de l’Onyar, constituïda pels municipis de Riudellots de la Selva i Campllong.


Autor: Redacció


#ple #laselva


#ple #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...