Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La Selva  -  23/11/2020  -  22:19

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, es consensua un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa




El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones el pròxim dimecres, dia 25 de novembre, amb un acte únic virtual que es farà per zoom.

La conferència d'enguany porta per títol "Les violències masclistes als espais d'oci", anirà a càrrec de la Laura Bordera, sociòloga de la Consultora Social Spora. Es farà a les 10 h del matí, en directe: https://zoom.us/j/93639382756.

La presentació anirà a càrrec del conseller de Benestar, Francisco Jurado i la cloenda comptarà amb la consellera d'Igualtat, Anna Belén López.

Celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere 25N

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant "el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe" celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l'única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

#Manifest25N2020

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, es consensua un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

En el manifest d'enguany, en què el Consell Comarcal de la Selva s'hi ha adherit, es diu que "el temps s'ha esgotat per als agressors masclistes" i que "el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort". Es reconeix que "mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia". I es dirigeix als homes "que esteu en contra d'aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu". El document acaba adreçant-se als agressors, "als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat".



#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...