Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

La tradició del Pare Pelegrí de Tossa s’adapta a la pandèmia

La Selva  -  08/01/2021  -  12:50

Durant l’acte, que es farà el pròxim 20 de gener, només cinc persones podran acompanyar al protagonista en el seu trajecte




La pandèmia sanitària originada per la Covid ha aturat moltes coses, però moltes tradicions continuen dempeus. És el cas, per exemple, del Pare Pelegrí de Tossa de Mar que, això sí, s’ha hagut d’adaptar als canvis a causa ateses les restriccions provocades pel coronavirus. En aquest cas, el poble selvatà complirà un any més el ritual de Sant Sebastià el pròxim dimecres 20 de gener, quan a les set del matí, a l’església de Sant Vicenç, es donarà a conèixer la identitat del Pare Pelegrí d’aquest 2021. 

La tradició té els seus orígens molt enrere. Explica la tradició que quan la pesta es va abatre sobre la vila costanera els tossencs i les tossenques van demanar la intercessió de Sant Sebastià, tot prometent que, si erradicava aquella malaltia infecciosa, es desplaçarien cada any en pelegrinatge fins a la capella del Sant més pròxima, situada a Santa Coloma de Farners. Aleshores, l’epidèmia va desaparèixer i els vilatans, des d’aquell moment fins ara, compleixen la seva prometença, anomenada ‘El Vot del Poble’. 

Ara bé, aquest any, a causa de la situació pandèmica, l’acte s’haurà d’adaptar a les circumstàncies. És per això que només cinc persones podran acompanyar el Pare Pelegrí durant el seu trajecte, mentre que l’aforament a l’església es reduirà a un 30% amb un màxim de 100 persones, tal com regeix la normativa Procicat actual. D’altra banda, les processons es desenvoluparan sense públic i amb el mínim de components, un aspecte, aquest, que encara ha de rebre l’autorització del mateix Procicat.


Autor: Redacció


#tossa #parepelegri


#tossa #parepelegri





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...