Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

La Selva trasllada a Justícia la problemàtica amb les ocupacions

La Selva  -  12/01/2021  -  16:05

A través d’una reunió telemàtica, diversos alcaldes de la comarca han reclamat mesures eficients per resoldre el conflicte




Salvador Balliu




El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha reunit aquest matí de manera telemàtica amb els assessors del gabinet del Secretari d’Estat de Justícia, Manuel Jesús Dolz Lago, amb l’objectiu de tractar les ocupacions a la comarca selvatana. En aquesta trobada virtual també hi han participat els batlles de Caldes de Malavella -el mateix Balliu-, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sils i Vidreres. 

“Hem pogut explicar la situació de les ocupacions. No es tracten d’unes ocupacions de necessitat, que tots entenem que és un fet que existeix, estem parlant en aquest cas d’unes ocupacions delinqüencials de persones que es dediquen a fer-hi cultiu de marihuana”, detalla Balliu, que apunta que aquest perfil d’okupa accedeix als immobles propietat dels bancs, tenint en compte que això els assegura una llarga estada a la llar. “Aquesta situació, en els ajuntaments, ens ho posa molt difícil, perquè moltes vegades no sabem amb qui hem de parlar: aquestes propietats poden haver passat a fons voltor o a altres fons que ens dificulten saber qui és el propietari”, explica el president de l’ens comarcal. 

Per a Balliu, la reunió d’avui és “l’últim esglaó” on s’ha arribat fins ara. “Hem parlat amb els Mossos d’Esquadra o amb els delegats de la Generalitat i del Govern a Girona per tal d’exposar-los aquesta situació, i per remarcar-los que les lleis, sobretot aquí a Catalunya, són molt suaus. El pitjor que pot passar a les persones que ocupen una casa i fan aquestes plantacions, amb el perjudici que això pot suposar als veïns, és que vagin al jutjat i, l’endemà, tornin a estar a fora gaudint de la llibertat”, lamenta Balliu, que afegeix: “Els veïns de les nostres poblacions estan patint aquesta falta d’incivisme a causa dels talls de llum que existeixen a causa de les plantacions, i encara que nosaltres ho denunciem reiteradament la llei no ens permet actuar”. 

A la reunió amb els assessors de Justícia, els alcaldes selvatans també han subratllat la inversió que s’ha fet en matèria de vigilància, però “la problemàtica existeix i va en augment”, apunta Balliu. “Amb la necessitat de buscar solucions, s’han compromès a revisar tots els protocols que hi ha actualment i a fer un informe on poden contemplar un canvi de llei”, ressalta el president selvatà, que valora la trobada d’avui com a “profitosa”.


Autor: Redacció


#laselva #balliu


#laselva #balliu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...