Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Tossa adapta el compliment del Vot del Poble a la pandèmia

La Selva  -  19/01/2021  -  12:35

Alguns actes es retransmetran per TV Tossa i només cinc persones acompanyaran el Pare Pelegrí




Tossa de Mar encara aquest any unes festes de Sant Vicenç totalment atípiques, sense el tradicional pelegrinatge massiu del Pare Pelegrí. Si l'any passat va ser el temporal Gloria el que va capgirar els plans de molts pelegrins, aquest any són les restriccions per la pandèmia les que impediran que la multitud habitual acompanyi el Pelegrí fins a Santa Coloma. Només cinc persones podran acompanyar-lo en el seu trajecte en un dia que, com sempre, començarà a l'església tossenca de Sant Vicenç de bon matí per desvetllar la identitat del Pelegrí.

Serà a les set del matí i amb un aforament restringit, per a un màxim de 100 persones. Pel que fa a la processó, serà sense públic perquè no està permès acompanyar-lo ni pujar a Terra Negra, però permetrà no trencar amb una tradició de segles per complir el Vot del Poble.

Tampoc es podrà celebrar la tradicional comitiva de tornada, que cada any congrega molts participants. La prohibició de fer reunions de més de sis persones impedeix, també, la congregació de públic a la Capella del Socors durant el protocol de certificació del compliment del Vot. La cançó dels pelegrins, que tradicionalment es canta col·lectivament immediatament després que el Síndic anuncia el compliment del Vot, sonarà enguany gravada.

Amb tot, TV Tossa oferirà en directe bona part dels actes, com la novena, la missa del Cantar i la certificació del compliment del Vot perquè tothom en pugui fer seguiment.

Divendres 22, coincidint amb Sant Vicenç, patró de la vila, es farà l'ofici solemne en honor a Sant Vicenç Màrtir a l'església parroquial, també amb un aforament limitat a cent persones. A més, també hi ha prevista una activitat virtual, Contes de Festa Major amb Joan de Boer, que es podran veure al canal de Youtube de l'Ajuntament el mateix 22 i a TV Tossa el 23 i 24 a les 4.30 i 20.30. 

Finalment, aquestes festes atípiques es tancaran dissabte 23 amb l'ofici solemne en honor del copatró de la vila a la creu de Sant Ramon de Penyafort, a la Mar Menuda.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa


Arxiu adjunt

Festa Sant Vicenç





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...