Notícies més llegides




Catalunya Nord


El Soler

El Consell per la República lliura la ‘Carta de Compromís’ als Consells Locals

Catalunya Nord  -  25/07/2021  -  14:22

“La Carta crea un marc on volem que hi sigui tothom, un marc volgudament ampli”, ha dit el president del Consell, Carles Puigdemont, a l’acte d’aquest matí celebrat a El Soler


El Consell per la República lliura la ‘Carta de Compromís’

El Consell per la República lliura la ‘Carta de Compromís’



La localitat d’El Soler, al Rosselló, ha esdevingut avui l’escenari d’un acte impulsat pel Consell per la República Catalana, a través del qual s’ha lliurat als Consells Locals la ‘Carta de Compromís’ que completa el seu procés de creació. En total existeixen més de 200 Consells Locals, però a la trobada hi han assistit poc més d’una seixantena d’agrupacions, que són els que tenen tots els tràmits necessaris validats. 

A l’acte, que s’ha pogut seguir en directe per YouTube, hi ha assistit una destacada representació del Govern del Consell, amb l’expresident i actual eurodiputat Carles Puigdemont al capdavant. Puigdemont, que des de fa uns dies gaudeix d’unes jornades de vacances al territori nord-català, ha assenyalat que “quan venim a la Catalunya del Nord, que sap que vol dir batre’s per la llibertat, ens commou encara més el seu compromís”. “La Carta de Compromís crea un marc on volem que hi sigui tothom. És un marc on cap tothom, volgudament ampli, perquè hi càpiga tothom”, ha continuat el president del Consell per la República, abans d’afegir que “no tots els marcs són tan amplis com el que vosaltres -en referència als Consells Municipals- representeu; alguns obliguen a estar en marcs que constrenyen, la República catalana vol ser un marc molt ampli”. Puigdemont també ha tingut paraules amb rerefons històric -“Als fills i nets de la Retirada els devem trobar una flama encesa”-, així com un missatge clar i contundent relacionat amb la lluita independentista futura -“El procés independentista no té marxa enrere i és inevitable. L’autodeterminació es guanya cada dia, no caurà del cel. S’exerceix fins i tot, o més encara, perquè ni hi ha un govern determinant”. “I tant que hi ha mètode i manera d’exercir l’autodeterminació sense el permís del Regne d’Espanya”, ha afegit l’expresident, que ha acabat amb reclamant que “cada dia hem de cridar ‘Visca Catalunya Lliure’”. 

L’esdeveniment, que també ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa d’El Soler, Armelle Revel, així com dels membres del Consell Aurora Madaula o Antoni Castellà, ha servit sobretot per reivindicar la tasca dels Consells Locals. Entre altres, ho ha fet el vicepresident del Consell i també eurodiputat, Toni Comín: “La feina més important dels Consells Locals és treballar a fons el ‘Preparem-nos’, que és el pla per culminar el procés d’independència”. 

Una figura cabdal

La relació dels Consells Locals amb el Consell per la República esdevé clau per dotar de fortalesa estratègica al conjunt de la xarxa de Consells i d’orientació compartida i coordinada d’accions i projectes. En aquest sentit, els Consells Locals per la República que ja han signat la ‘Carta de Compromís’ defensen, doncs, un document en el qual es tracten qüestions com els objectius i finalitats polítiques dels Consells Locals i els seus principis de funcionament. A l’acte, els representants d’aquests Consells Locals han rebut la Carta firmada i en mà per Puigdemont.


Autor: Redacció


#elsoler #consellperlarepublica


#elsoler #consellperlarepublica





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...