Notícies més llegides



Catalunya Nord


Prada

Borràs i Torra, a la Universitat Catalana d’Estiu

Catalunya Nord  -  19/08/2021  -  14:14

La presidenta del Parlament ha ressaltat que cal “refer l’aliança entre la ciutadania i les institucions” per assolir la independència


UCE / GN

UCE / GN



La 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que se celebra des del passat dilluns 16 d’agost i fins aquest diumenge, 22 d’agost, a Prada del Conflent, ha viscut avui una de les jornades més significatives, amb la participació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, que han participat en l’acte ‘Les institucions i Catalunya. 

Borràs, durant la seva intervenció, ha adreçat un missatge mordaç al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: “La velocitat dièsel que el president Sánchez ha imposat no convida a l’optimisme. Obvia que les eleccions del 14 de febrer han configurat el Parlament més independentista de la història”. La presidenta del Parlament, que també ha defensat la democràcia com “l’únic límit dels anhels de llibertat del poble català”, ha avisat que a la independència no s’hi arribarà “sense refer l’aliança entre la ciutadania i les institucions, les quals són l’espai on es materialitzen els anhels dels ciutadans”. “Tenim clar com no arribarem a la independència: no hi arribarem fent veure a Europa que el conflicte Catalunya-Espanya ja estan encarrilats”, ha afegit. 

Per la seva banda, Torra ha volgut iniciar la seva intervenció a l’acte lloant l’eslògan de l’UCE d’aquesta edició -Fer dels Països Catalans una nació normal-, i també ha recordat la figura de Ferran Soldevila, l’historiador en el qual s’inspira, precisament, aquesta cita. “El primer d’octubre es va fer efectiva la teoria dels dos carrils: institucions i poder popular es van posar d’acord per no sortir cap d’ells del seu carril. I en això rau la importància d’aquella jornada”, ha dit l’expresident català, que també s’ha referit a la vàlua d’una taula de diàleg: “De què ens servirà aquesta taula de diàleg? Que en traurem? Catalunya no està en condicions per asseure-s’hi”.


Autor: Redacció


#prada #uce


#prada #uce





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...