Notícies més llegides



Catalunya Nord


Salses

Un incendi crema 17 hectàrees de bosc a Salses

Catalunya Nord  -  20/08/2021  -  20:27

El foc s’ha aconseguit controlar al voltant de dos quarts de vuit del vespre, tot i que aquesta nit hi haurà un operatiu de vigilància


Incendi a Salses

Incendi a Salses



La localitat de Salses, vila i comuna de la comarca del Rosselló, a la Catalunya del Nord, s’ha endut avui un important en surt després de veure com un incendi es decretava a prop de la carretera departamental 5, al sector del Serrat de la Travessa. Els fets han tingut lloc al voltant de les quatre de la tarda, moment en el qual els serveis d’emergència dels Pirineus Orientals han rebut l’alerta. Es dona la circumstància que aquest nucli nord-català demà acull un aplec reivindicatiu a l’emblemàtica escultura ‘La Porta dels Països Catalans’, on hi han d’intervenir diverses cares conegudes de la política i l’activisme català.

A partir de llavors, un total de sis grups d’intervenció contra incendis forestals, així com un helicòpter, s’han desplaçat a l’indret. Poc abans d’arribar a les cinc de la tarda, les flames ja havien destruït unes cinc hectàrees, i el cap del foc arribava als 300 metres. Amb aquest context, els serveis d’emergència instal·lats al lloc han sol·licitat el suport de més recursos aeris, a més d’incrementar el personal terrestre: més de 165 bombers han arribat a actuar en el lloc. 

Poc després, cap a dos quarts de sis de la tarda, l’informe dels bombers determinava que el foc ja havia arrasat unes quinze hectàrees, i que la situació havia obligat a tallar el trànsit a la via RD5, concretament entre la intersecció amb la RD5B i l’Opoul-Périllos. Per aquest motiu, la RD9 ha establert durant aquest temps una desviació en direcció a Vingrau.

El foc ha estat controlat al voltant de dos quarts de vuit del vespre, tot i que els serveis d’emergència han organitzat un sistema de vigilància durant aquesta nit per evitar revifalles. En total, de les 25 hectàrees de bosc de pins que han quedat cobertes per les flames, el centre operatiu departamental contra incendis i rescats calcula que s’han destruït 17 hectàrees.


Autor: Redacció


#salses #incendi #catalunyanord


#salses #incendi #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...