Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Premi per divulgar els beneficis d'estar a prop de la mar

La Selva  -  20/09/2021  -  12:12

A Tossa s'està treballant en el projecte "Espais Blaus" per demostrar els beneficis de les activitats recreatives marítimes per a la salut, sobretot en pacients oncològics




El Dr. Josep Lloret, coordinador de l'estudi de la Universitat de Girona "Càtedra Oceans i Salut Humana" que té l'objectiu de demostrar els beneficis per la salut i el benestar que suposa venir a Tossa i fer activitats recreatives a la mar o prop de la mar, ha guanyat el primer premi d'enguany en divulgació científica de la Societat Catalana de Biologia de l'Institut d'Estudis Catalans.

El Dr. Josep Lloret, que s'ha mostrat molt satisfet per la consecució del premi, explica que "s'ha valorat la manera de fer arribar la ciència en els ciutadans a través del documental "La meva amiga la mar", on es presenten, entre altres aspectes, els beneficis d'estar a prop de la mar". En aquest sentit, El Dr. Josep Lloret recorda que a Tossa s'està treballant, en col·laboració amb l'Ajuntament, en el projecte "Espais Blaus" per demostrar els beneficis de les activitats recreatives marítimes per a la salut, sobretot en pacients oncològics. A més, els resultats podrien obrir noves possibilitats de mercat en temporada baixa, considerant criteris de sostenibilitat ambiental.

I és que l'Ajuntament de Tossa està interessat en la promoció d'estudis sobre les relacions entre els ecosistemes marins i la salut de les persones, així com en la difusió del coneixement d'aquest àmbit a la societat. L'objectiu és generar coneixements a partir dels quals es millori la conservació del medi marí i la gestió de les activitats turístiques al municipi per tal d'avançar cap a un turisme sostenible i saludable, en el marc de les estratègies europees sobre l'"Economia Blava" i la "Salut Blava".

L'alcalde Ramon Gascons afirma que "aquest estudi podria obrir noves possibilitats de mercat relacionades amb el turisme de salut en temporada baixa per ajudar a desestacionalitzar. L'entorn natural de Tossa ens posiciona en un lloc preferent per tirar endavant projectes com aquest".

L'Ajuntament aposta així per un model turístic basat en la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la salut recolzant la recerca universitària, la qual cosa contribuirà als objectius mediambientals i de benestar per als ciutadans marcats pel consistori.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...