Notícies més llegides



Esports


Barcelona

La Volta a Catalunya presenta els atractius de la seva edició 101

Esports  -  09/03/2022  -  21:10

La segona etapa portarà moltes novetats: L'Escala s'estrenarà com a seu d'una etapa de la Volta sent l'inici d'una jornada de 202,4 quilòmetres que portarà als ciclistes fins a Perpinyà, on la cursa catalana no feia parada des de fa 67 anys


Presentació de la Volta

Presentació de la Volta



La Volta Ciclista a Catalunya ha celebrat la presentació oficial de la seva edició 2022 aquest dimecres 9 de març a les instal·lacions de l'INEFC de Barcelona. En l'acte s'han presentat tots els detalls d'aquesta edició número 101 de la històrica prova ciclista catalana, que es disputarà entre els pròxims dies 21 i 27 de març.

Com és habitual, la presentació dels recorreguts complets de les set etapes de la prova ha estat una de les principals atraccions de l'acte, retransmès en televisió pel canal Esport3. El president de la Volta Ciclista a Catalunya Rubèn Peris ha presentat els detalls del recorregut, que un any més permetrà veure un gran espectacle gràcies a la riquesa del territori català.

"La Volta és història esportiva de Catalunya, un fidel reflex de la societat al llarg de més d'un segle de vida. Entre tots tirem endavant un esdeveniment que és màgic: l'únic que acosta a les millors figures del món per tot el territori català, que mostra de manera bellíssima els nostres paisatges, carreteres, i municipis a més de 15 milions d'espectadors, i que les seves imatges arriben a 190 territoris", ha destacat Peris, que també ha posat en valor la presència de grans ciclistes que un any més seran presents a la Volta.

Estrelles del ciclisme mundial com l'últim vencedor de la cursa Adam Yates, el vigent campió olímpic Richard Carapaz, ex vencedors de la Volta com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Richie Porte, l'ex campió del món Philippe Gilbert o Tom Dumoulin tenen prevista la seva presència, que a més comptarà amb la participació de ciclistes catalans més nombrosa dels últims anys.

La presentació de la Volta 2022 ha comptat amb la participació de nombroses personalitats polítiques i esportives del país com la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya Laura Vilagrà, la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física Anna Caula, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; l'assessor tècnic de l'Àrea d'educació, esports i joventut de la Diputació de Barcelona Antonio Carmona, el diputat de Recursos Humans i Esports de la Diputació de Lleida Jordi Verdú, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Camí Mendoza, el president de la Diputació de Girona Miquel Noguer i el cinquè tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona Albert Batlle, que han pres la paraula en diferents moments de l'acte.

Durant la presentació també s'han fet públics els mallots oficials de la Volta a Catalunya 2022, un any més dissenyats per la marca Gobik, amb els que es vestiran els líders de les diferents classificacions: de la general (patrocinat per Catalunya), muntanya (Caser Assegurances), regularitat (Loteries de Catalunya), millor jove (Barter) i millor català (Moritz), que s'entrega el darrer dia de cursa.

L'acte també ha mostrat, com és tradició, el cartell d'aquesta nova edició, que en aquesta edició 101 ha anat a càrrec de l'artista visual Francesca Llopis. Per la seva banda, el grup musical The Penguins ha estrenat en directe la seva cançó "Boires i retrets", que serà la banda sonora d'aquesta edició 2022 de la Volta a Catalunya prenent el relleu de Blaumut després de guanyar el concurs coordinat a través de l'emissora iCat.

La Volta a Catalunya 2022 viurà el seu inici amb una etapa de 172,2 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols. La Volta inicia així una relació amb ciutat empordanesa com a Gran Inici de la cursa per dos anys, i ho farà amb un recorregut trencacames pel massís de les Gavarres que promet emoció des del primer dia, mantenint la tònica dels últims anys.

La segona etapa portarà moltes novetats: L'Escala s'estrenarà com a seu d'una etapa de la Volta sent l'inici d'una jornada de 202,4 quilòmetres que portarà als ciclistes fins a Perpinyà, on la cursa catalana no feia parada des de fa 67 anys. Un fet històric que continuarà a la tercera etapa, en què la capital del Rosselló serà la sortida i avantsala de les etapes d'alta muntanya.

Tot un clàssic modern de la Volta com és La Molina serà el jutge d'aquesta tercera jornada, amb tres ports de 1a categoria en els seus 161,1 quilòmetres de recorregut que començaran a decidir la general. L'endemà, l'alta muntanya serà també la gran protagonista de la quarta etapa, amb 166,7 quilòmetres i uns altres tres ports de 1a categoria entre la Seu d'Urgell i l'estació d'esquí de Boí Taüll, que torna al recorregut de la Volta a Catalunya 20 anys després de la seva última presència.

L'etapa més llarga de la cursa serà la cinquena, que unirà la Pobla de Segur amb Vilanova i la Geltrú en un recorregut de 206,3 quilòmetres que serà dels que donarà oportunitats més clares als velocistes. Per la seva banda, la sisena etapa comptarà amb un veritable perfil de mitja muntanya en un recorregut que mostrarà el potencial per al ciclisme de la Costa Daurada. Seran 167,6 quilòmetres amb sortida a Salou i final a Cambrils en un recorregut amb tres ports puntuables que descobriran l'interior de la Serra del Montsant i les Muntanyes de Prades.

Finalment, com ja és tradició la Volta es tancarà amb una etapa final amb sortida i arribada a Barcelona. La capital de Catalunya torna a ser l'escenari final amb un recorregut explosiu de 138,6 quilòmetres on tot pot passar, tant en la lluita per la victòria com en la general final, sobretot amb els sis ascensos finals a l'icònic Castell de Montjuïc.

La Volta a Catalunya, la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia, arriba doncs en un gran moment a la seva edició 101, plenament consolidada dins el calendari UCI World Tour. Els millors equips ciclistes del món, un total de 24, recorreran entre els pròxims 21 i 27 de març les carreteres catalanes en un recorregut variat i atractiu.


Autor: Redacció


#lavolta #catalunya #perpinya


#lavolta #catalunya #perpinya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...