Notícies més llegides



Esports


Vilanova i la Geltrú

Ethan Vernon guanya a Vilanova i la Geltrú i Joao Almeida assalta el liderat

Esports  -  25/03/2022  -  21:30

Ethan Vernon (Quick-Step Alpha Vinyl Team) ha estat el més ràpid a l’arribada massiva de Vilanova i la Geltrú i s’ha emportat la victòria de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2022




En la cinquena etapa, la Volta a Catalunya vivia la que era l’etapa més llarga de la 101a edició amb 206 quilòmetres que portaven els corredors des de la Pobla de Segur fins a Vilanova i la Geltrú. Després de dues etapes d’alta muntanya, la carrera oferia una jornada aparentment més tranquil·la amb només un port de tercera categoria en el perfil. La Pobla de Segur acollia una etapa de la Volta per segona edició consecutiva, mentre que Vilanova i la Geltrú vivia la divuitena arribada de la seva història.

Després de diversos atacs, Urko Berrade (Equipo Kern Pharma), Gotzon Martin (Euskaltel-Euskadi) i el català Joel Nicolau (Caja Rural-Seguros RGA) han estat els tres corredors que han agafat marge respecte al gran grup. La diferència s’ha estabilitzat al voltant dels cinc minuts durant gran part de l’etapa fins que, a 90 quilòmetres de l’arribada, UAE Team Emirates ha intentat aprofitar el vent per provocar ventalls en el gran grup i això ha reduït la diferència dels escapats per sota del minut. Amb l’escapada ja controlada i la possibilitat de ventalls anul·lada, el gran grup ha tornat a aixecar el peu per deixar que els tres capdavanters es mantinguessin amb avantatge.

Els tres escapats han passat per davant a l’esprint intermedi de la Bisbal del Penedès, però el gran grup els ha atrapat abans del segon esprint, al Pantà de Foix, i les bonificacions han estat claus per al desenvolupament de la carrera. Nairo Quintana (Team Arkéa-Samsic) i Joao Almeida (UAE Team Emirates) estaven empatats a temps a la classificació general i tots dos han buscat una bonificació que els situés per davant. Al final ha estat el portuguès qui ha passat tercer pel Pantà de Foix i ha aconseguit un segon que al final de l’etapa l’ha situat líder de la classificació general.

Després de l’esprint intermedi, diversos corredors han intentat saltar del gran grup, però ningú ha pogut evitar l’arribada massiva a Vilanova i la Geltrú. El jove Ethan Vernon (Quick-Step Alpha Vinyl Team), amb només 21 anys, s’ha anticipat a la resta de velocistes i ha aconseguit la seva primera victòria professional per davant de Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) i Dorian Godon (AG2R Citroën Team). La classificació general, que ha tingut cinc líders en cinc etapes, segueix molt ajustada i només un segon separa el líder Almeida del colombià Nairo Quintana, en una lluita que s’allargarà fins a l’últim dia al circuit de Montjuïc.

En el tram final de la carrera, la Volta a Catalunya viurà aquest dissabte una sisena etapa que recorrerà les carreteres de la Costa Daurada. Amb inici a Salou i final a Cambrils, serà una etapa intensa de mitja muntanya per l’interior de la Serra de Montsant i les Muntanyes de Prades. La ciutat del Baix Camp tornarà a ser final d’etapa de la Volta 16 anys després de la victòria de Luís Pérez l’any 2006.


Autor: Redacció


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...