Notícies més llegides




Esports


Cambrils

Sergio Higuita i Richard Carapaz capgiren la Volta a la Costa Daurada

Esports  -  26/03/2022  -  20:07

La Volta Ciclista a Catalunya 2022 ha fet un gir total de guió en la seva sisena etapa, una jornada de mitja muntanya a la Costa Daurada amb 168,6 quilòmetres entre Salou i Cambrils


La Volta

La Volta



Després d'uns quilòmetres inicials en què s'han destacat Steven Kruijswijk, Simone Petilli i Casper Pedersen, la batalla al pilot l'han protagonitzat els grans ciclistes de la Volta i ha continuat fins l'arribada al Coll de les Llebres-Mussara (1a categoria), que es coronava en el quilòmetre 41 d'etapa. Allà s'ha format un grup d'una vintena de ciclistes al capdavant de cursa en el qual hi havia gran part dels favorits però no el líder Joao Almeida (UAE Team Emirates).

El campió olímpic Richard Carapaz (INEOS Grenadiers), el seu company d'equip Lucas Plapp i el tercer classificat a la classificació general abans de començar l'etapa, el campió colombià Sergio Higuita (Bora hansgrohe) han trencat del tot la cursa i han deixat enrere tots els seus rivals en un inici d'etapa marcat per la pluja que ha incrementat d'aquesta manera l'èpica de la jornada. Després de la feina, finalment el campió australià Lucas Plapp ha quedat despenjat .

Els dos han coronat també escapats el Coll de Capafonts (2a categoria) i han superat l'esprint intermedi de Prades, després del qual han aconseguit un avantatge màxim superior als 3 minuts respecte al grup del líder on hi treballava UAE Team Emirates. Posteriorment, l'avantatge s'ha reduït gràcies a la col·laboració de l'equip UNO-X Pro Cycling.

Quedava per davant el Coll de la Teixeta (2a categoria), tercer dels ports d'aquesta jornada de gran ciclisme per les carreteres de la Costa Daurada, quan Carapaz i Higuita tenien dos minuts d'avantatge. Allà, qui ha pres el protagonisme en el grup perseguidor ha estat Juan Ayuso (UAE Team Emirates), que ha marxat en solitari del grup del líder en el descens, bonificant a l'esprint intermedi del Viaducte dels Masos.

Malgrat arribar a tenir prop de 30 segons, Ayuso ha acaba integrant-se en un grup en persecució on hi eren el segon classificat de la general Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), el jove Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers) i diversos ciclistes del Team Bahrain-Merida (Wouter Poels, Dylan Teuns i Hermann Pernsteiner). Tots ells s'han reagrupat en l'aproximació a Cambrils, amb un grup d'una quarantena de corredors que han arribat a meta a 48 segons dels líders. A la meta, en un esprint emocionant, Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) s'ha endut el triomf d'etapa per només uns centímetres sobre Sergio Higuita (Bora-hansgrohe), nou líder de la Volta a Cataluny abans de la seva explosiva etapa final a Barcelona amb sis pujades al Castell de Montjuïc, que el colombià afronta amb tan sols 16 segons d'avantatge sobre l'equatorià.


Autor: Redacció


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...