Notícies més llegides




Esports


Barcelona

Higuita es corona campió de la Volta i Bagioli guanya a Barcelona

Esports  -  27/03/2022  -  22:14

Sergio Higuita (BORA Hansgrohe) ha sentenciat la Volta Ciclista a Catalunya 202 en una etapa final amb sortida i arribada a Barcelona, amb el sempre espectacular circuit de Montjuïc, on ha guanyat Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl Team)


La Volta

La Volta



La darrera etapa de la Volta a Catalunya, amb sortida i arribada a Barcelona, ha arrencat molt nerviosa i amb molts atacs en els primers quilòmetres. El gran grup s’ha trencat camí de Corbera de Llobregat i han marxat per davant una trentena de corredors, amb Sergio Higuita (BORA Hansgrohe), Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) o Joao Almeida (UAE Team Emirates), però sense el colombià Nairo Quintana (Team Arkéa Samsic) ni el neerlandès Wout Poels (Bahrain-Victorious), que ha abandonat la carrera quan era sisè a la general.

Els dos grups han arribat a tenir un marge de 20 segons, però la feina de Team Arkéa Samsic ha servit per tornar-los a unir. Per davant, Steven Kruijswijk ha buscat una escapada en solitari, però després de deu quilòmetres al capdavant ha estat absorbit pel gran grup. Ha estat llavors, a 95 quilòmetres de l’arribada, quan s’ha format la que seria l’escapada del dia, formada per 12 corredors: Antwan Tolhoek i Giulio Ciccone (Trek Segafredo), Michael Storer, Quentin Pacher i Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ), Jesús Herrada (Cofidis), Henri Vandenabeele (Team DSM), Steven Kruijswijk (Jumbo Visma), Dylan Teuns (Bahrain Victorious), Dries Devenyns (Quick-Step Alpha Vinyl Team), Louis Meintjes (Intermarché Wanty Gobert Matériaux) i Marc Soler (UAE Team Emirates).

El ritme del gran grup ha provocat que la diferència no superés el minut i mig en cap moment de l’etapa i els 12 escapats han arribat al circuit de Montjuïc amb només 50 segons de marge. Després del primer dels sis passos per l’Alt del Castell de Montjuïc (2a categoria), Steven Kruijswijk i Quentin Pacher han atacat i han format un duet cap de cursa. Els primers atacs entre els millors de la classificació general han arribat després del tercer ascens al Castell. Juan Ayuso (UAE Team Emirates) ho ha intentat en el descens cap a meta, però Sergio Higuita (BORA Hansgrohe) ha neutralitzat l’atac.

Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers) ha posat un ritme intens al grup de favorits i el seu company Richard Carapaz, que estava a només 16 segons del liderat, ho ha provat en el cinquè ascens al port. El primer a seguir-lo ha estat el noruec Tobias Halland Johannessen (Uno-X Pro Cycling Team), que ha contraatacat i ha format un grup amb l’equatorià, el líder Sergio Higuita i el jove Juan Ayuso (UAE Team Emirates). Ja en el descens, els grups s’han unit i s’han succeït els atacs al davant.

Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) ha obert un petit forat al capdavant, però un segon atac de Johannessen l’ha neutralitzat i ha format un grup amb Sergio Higuita, Juan Ayuso, Joao Almeida i Ben O’Connor. En els últims quilòmetres, primer Richard Carapaz i després la resta de favorits han enllaçat amb els capdavanters i cap dels atacs ha pogut evitar l’esprint en un grup reduït de 18 corredors. A la meta situada a l’Avinguda Rius i Taulet, l’italià Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl Team) ha estat el més ràpid i s’ha emportat la victòria de la setena i última etapa de la Volta a Catalunya.

La classificació general no ha patit canvis més enllà de l’abandonament de Wout Poels i Barcelona ha coronat Sergio Higuita com a guanyador de la 101a edició de la Volta. L’equatorià Richard Carapaz i el portuguès Joao Almeida l’han acompanyat al podi final. Sergio Higuita també s’ha coronat com a guanyador de la classificació de la muntanya i de la classificació de joves. Kaden Groves (Team BikeExchange Jayco), guanyador de la segona etapa a Perpinyà, ha guanyat la classificació de la regularitat i Kiko Galván (Equipo Kern Pharma) ha estat el millor català.


Autor: Redacció


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...