Notícies més llegides




La Selva


Sant Feliu de Buixalleu

El castell de Montsoriu aspira a arribar als 20.000 visitants aquest 2022

La Selva  -  31/03/2022  -  15:31

El Patronat vol recuperar una recepta tradicional de ratafia que es destil·larà al celler del mateix castell


Visita al castell de Montsoriu / GN

Visita al castell de Montsoriu / GN



La descoberta en tots els seus àmbits del castell de Montsoriu, a la Selva, continua ben ferma i amb intencions d’ampliar-se en un futur immediat. Així s’ha detallat avui al matí durant la visita que s’ha efectuat a l’espai organitzada pel Consell Comarcal de la Selva , una activitat en el qual s’han donat a conèixer les darreres actuacions realitzades al considerat com el gran castell dels Cabrera. En aquesta visita hi han assistit el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; el president del Patronat del Castell de Montsoriu i vicepresident del Consell, Pere Garriga; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calatayud; així com una àmplia delegació de representants municipals de la comarca. 

Durant la visita pels diferents espais de l’edificació, coberta avui d’una intensa boira que s’ha anat esfumant durant el transcurs del matí, s’han detallat diverses xifres que exposen el creixement d’aquesta aposta patrimonial. Un exemple: aquest any ja s’ha posat de manifest una notòria evolució pel que fa a les visites, ja que s’han multiplicat per tres, però des del Consell Comarcal de la Selva, tal com ha explicat Balliu, per a aquest 2022 n’esperen 2022. Aquest increment ja s’està fent palès actualment, entre altres coses a causa de la projecció que va proporcionar el programa de TV3 ‘Batalla Monumental’, en el qual el castell selvatà va quedar en una meritòria tercera posició, només superat pel Poble Vell de Corbera d’Ebre, que va ser el preferit de l’audiència, i per les muralles de Montblanc. 

Durant la seva intervenció, Balliu ha ressaltat la voluntat transversal de l’estructura, que ha definit com “un projecte de comarca”. “La gent veu aquest castell com un patrimoni de la Selva, i hem de treballar perquè les persones se’l sentin seu”, ha subratllat el president de l’ens comarcal, que també s’ha mostrat confiat d’augmentar el nombre de municipis selvatans participants, actualment tretze: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres. El projecte compta amb l’execució del Consell selvatà, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de la Generalitat de Catalunya. 

Per la seva banda, Garriga ha remarcat alguns dels projectes de futur que es volen afrontar pròximament. Un dels que crida més l’atenció és la recuperació per part del Patronat de la recepta de ratafia que es feia antigament en el castell, una beguda que mantindrà els mateixos ingredients i les mateixes proporcions que apareixen a la documentació que han trobat. Aquesta ‘Ratafia dels Cabrera’ la destil·laran al mateix celler del castell, per vendre-la després a establiments dels municipis que formaven part del vescomtat de Cabrera.

A més, Garriga també ha apuntat que mitjançant el suport de la Generalitat i la Diputació de Girona es volen afrontar més treballs a l’equipament, com ara la recreació digital de la cuina i un intens treball a la zona oest, especialment a la zona dels forns, que volen convertir, i a la part de la terrassa oest, que volen recuperar per unir-la, després, amb la terrassa est. Aquests treballs tenen una partida d’uns 125.000 euros i es preveu que s’executin entre aquest any i el vinent. “El castell de Montsoriu és un producte de territori, de comarca, i volem desenvolupar el vescomtat de Cabrera com una marca turística”, ha explicat Garriga.


Autor: Redacció


#castell #montsoriu #laselva


#castell #montsoriu #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...