Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

Èxit de participació en la novena edició de la Fira de les Flors de Vidreres

La Selva  -  31/05/2022  -  09:57

El municipi de Vidreres s’ha omplert de visitants atrets per la Fira que també ha acollit la 44a tractorada a l’esplanada del pavelló




Aquest cap de setmana s’ha celebrat una nova edició de la Fira de les Flors a Vidreres. Tradicionalment aquesta festa vol celebrar l’inici de la primavera, i per aquest motiu  s’omplen de flors diferents espais. És el cas dels espais destinats a les entitats, també Can Xiberta i la Plaça Primer d’Octubre que han acollit exposicions. A banda més d’una quinzena de comerços s’han apuntat al concurs d’ornamentació d’aparadors. 

 Algunes de les novetats de l’edició d’enguany han estat la Fira d’artesania, que ha comptat amb una mostra d’expositors de productes diversos durant tot el dissabte i el matí de diumenge; així com l’espai gastronòmic “La Brava Street Food” amb foodtrucks. 

 
Per al regidor de fires i festes, Francesc Baltrons: “és per a nosaltres molt bon senyal que les noves activitats hagin agradat tant. Les novetats són sempre un termòmetre de les ganes que tenen els veïns i veïnes de sortir i fer poble, i des de l’Ajuntament ho celebrem i volem contribuir en la dinamització dels espais públics i del calendari municipal”. 
 
Durant el cap de setmana també s’ha realitzat el concurs de plantes i flors que ha comptat amb diverses modalitats: rosa individual, ram de roses, ram de flors, testos amb flor, testos amb fulles, cactus individual, bonsai, orquídia, originalitat, infantil de composició de flors (fins a 14 anys) i racons d’entitats. 
 
Relacionades amb la floristeria i la jardineria els interessats/des van poder gaudir dissabte de la xerrada “Reconnectem amb les plantes remeieres, que des de sempre ens han servit de farmaciola a casa” a càrrec de la colomenca i ratafiaire Anna Selga. El diumenge a les 11 h hi ha hagut una demostració d’art floral a càrrec del florista Eduard Maynegra. 
 
Els carrers de la vila s’han omplert de flors, com també ho han fet les xarxes socials amb el concurs de fotografia a Instagram. Es poden veure totes les imatges participants cercant l’etiqueta #FlorsVidreres2022. 
 
Durant tot el cap de setmana s’han fet tallers demostratius i participatius diversos (de forja, ebenisteria, paper reciclat, fanalets de vitrall, mandales florals en pedres, punts de llibre amb tècniques d’estampació floral o pintura de figures de flors i fulles de guix). A més, pels més petits, també hi havia disponibles jocs de fusta interactius i educatius o l’espectacle infantil “Adéu Peter Pan” de la companyia Festuc Teatre. No ha faltat el toc musical amb diversos racons musicals al nucli del municipi, o amb el concert itinerant del quartet de vents “abrassats”, la cercavila amb la batucada de Vidreres “Vitraca”, el concert amb la Jove Orquestra de la Selva o l’audició musical de vinils. Els alumnes de l’Escola Municipal de Música també van fer la seva aportació dissabte a la tarda amb l’Audició de Veu. Altres entitats que també han volgut ser presents d’entre la programació han estat els alumnes del Centre Cívic Francesc Llobet, que van oferir una demostració. 
Així mateix s’ha aprofitat la festivitat per celebrar la 44a Tractorada a l’esplanada del pavelló i per celebrar l’acte d’elecció de la Pubilla i Hereu de la comarca de la Selva. El vidrerenc Arnau Güell ha estat escollit hereu comarcal.
 
Finalment avui a les 18 h s’ha donat la festa per finalitzada amb el lliurament de premis i parlaments. L’alcalde Jordi Camps ha destacat la tornada a la normalitat després de les passades edicions marcades per la pandèmia: “Trobàvem a faltar celebrar l’arribada de la primavera com tenim la costum de fer-ho al poble. Portem dues edicions amb activitats online, amb aforament limitat o amb l’ombra de la Covid a sobre. Podem dir que ara ja tot s’assembla una mica més a com coneixíem la celebració abans de tot.”
 
Vitraca, nova formació musical
Vitraca és la nova formació musical del tipus batucada que s’ha estrenat en el marc de la Festa de les Flors. És un projecte dissenyat i promogut per la regidoria de cultura de l’Ajuntament i que va iniciar-se a l’octubre del 2021 com a projecte socioeducatiu amb la Fundació la Caixa. 
Aquest projecte és la primera experiència Educació 360 al municipi (projecte comunitari que vol interconnectar els diferents agents de l’ecosistema socioeducatiu del municipi per tal d’enfortir relacions entre els mateixos). 
 
Hi han participat alumnes, famílies i professionals de l’Escola de Música, del Centre Obert de Vidreres, joves de l’Escola d’Arts Plàstiques i joves de l’activitat de Teatre Juvenil de Vidreres. 
La seva primera intervenció, en aquesta edició de la Festa de les flors, ha acompanyat les autoritats i el pubillatge de la comarca fins a l’acte que ha tingut lloc a la Plaça Primer d’Octubre.
Per a l’alcalde, Jordi Camps: “Vidreres guanya un projecte viu que fa que els vidrerencs i vidrerenques tinguin una nova opció per a realitzar una activitat cultural i educativa a la població”. 


Autor: Redacció


#vidreres #flors


#vidreres #flors





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...