Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Tossa es compromet a lluitar contra el frau i la corrupció

La Selva  -  13/07/2022  -  13:31

Durant el ple, l'alcalde llegirà una declaració institucional per vetllar perquè la utilització dels fons europeus s'ajustin a Dret


Tossa de Mar

Tossa de Mar



L'Ajuntament de Tossa manifesta el seu compromís amb els estàndards més alts de compliment de les normes jurídiques, ètiques i morals i la seva subjecció als més estrictes principis d'integritat, objectivitat i honestedat, per tal que en l'exercici de les seves competències i funcions es consolidi i desenvolupi la lluita contra el frau i la corrupció en qualsevol de les formes possibles.

Mitjançant acord plenari específic, tots els membres de l'Ajuntament assumeixen, comparteixen i fan extensió d'aquest compromís. En aquest sentit, els membres de la corporació, en la seva condició de representants electes, estan tots ells vinculats als principis ètics i de bon govern.

Per la seva banda, totes les persones i empleats públics que presten servei a la corporació es veuen compel·lits al desenvolupament de les seves funcions d'acord amb els valors democràtics i el principi d'interès general i bé públic. En aquest context, el Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell de 12 de febrer de 2021 pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència assenyala l'obligació d'aplicar mesures adequades per protegir els interessos financers de la Unió i per vetllar perquè la utilització dels fons d'aquest mecanisme s'ajusti al Dret aplicable i a la màxima exigència pel que fa a la prevenció, detecció, correcció i persecució del frau, la corrupció i els conflictes d'interès.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Tossa de Mar manté i referma el seu compromís a consolidar els estàndards més elevats de qualitat jurídica, ètica i moral, a adoptar la màxima aplicació dels principis d'integritat, imparcialitat i honestedat, i a desplegar les accions necessàries per evitar conflictes d'interès i per lluitar contra el frau i la corrupció.

Amb aquest objectiu i per garantir el compliment dels estàndards europeus derivats de l'esmentat Reglament (UE) 2021/241 i del marc jurídic estatal i autonòmic d'aplicació en matèria de gestió d'aquests fons europeus i en àmbits relacionats amb la gestió, l'ètica pública i la transparència, l'Ajuntament desplegarà un Sistema d'Integritat Institucional, que inclou un Pla de Mesures Antifrau, dirigit a millorar la infraestructura de transparència i bon govern ja existent a la corporació, per tal de reforçar els mecanismes de prevenció, detecció, correcció i persecució del frau, la corrupció i els conflictes d'interès i, en conseqüència, a consolidar la sòlida confiança en la institució.

Entre les accions a impulsar, destaquen els procediments per prevenir, detectar i, si fos el cas, gestionar, les situacions de conflicte d'interès, la implementació de l'avaluació de riscos de frau i del canal anònim de comunicació d'alertes sobre possibles casos de frau o corrupció.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...