Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

Vidreres s'agermana amb el municipi andorrà de La Massana

La Selva  -  27/01/2023  -  15:36

La connexió amb la comunitat andorrana és un factor clau per a aconseguir el reconeixement de la Unesco pel patrimoni cultural immaterial dels plats tradicionals, com el ranxo, el caldo o les sopes històriques


Agermanament entre Vidreres i la Parròquia de la Massana

Agermanament entre Vidreres i la Parròquia de la Massana



El passat 17 de gener, es va celebrar l'acte d'agermanament entre Vidreres i la Parròquia de la Massana d'Andorra, amb motiu de la celebració de Sant Antoni el patró de la parròquia La Massana. El principal objectiu d'aquest agermanament és aconseguir el reconeixement de la Unesco pel patrimoni cultural immaterial del Ranxo i l'Escudella, a més de la resta de sopes històriques de Catalunya.

Es va materialitzar amb una escultura commemorativa de l'agermanament i, juntament amb la Massana, es crearan sinergies entre les dues poblacions. L'escultura pretén rendir homenatge als ranxers i escudellaires de les dues poblacions. Es tracta d'una obra d'art de gran mida, realitzada en ferro corten i plom, amb una alçada d'uns dos metres, on un home i una dona estan preparant un ranxo o escudella.

Vidreres i La Massana també comparteixen els copatrons de Sant Iscle i Santa Victòria, en celebren la festivitat el 17 de novembre. A banda tenen també un cens de població similar i organitzen fires dedicades a les flors -la Fira de les Flors Andoflora o la Festa de les Flors en el cas de Vidreres-, també celebren el Ranxo a Vidreres i l'escudella a la Massana.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha afirmat que "Vidreres i La Massana s'uneixen per compartir valors i promoure les tradicions. A través d'aquesta aliança, es pot establir una connexió constant per a compartir punt de vista i organitzar esdeveniments que enriqueixin tant culturalment com socialment ambdues poblacions". S'espera que aquesta aliança doni un impuls a la tradició d'escudellaires i ranxers per tal que en el futur aquesta tradició pugui ser reconeguda com a patrimoni immaterial per la UNESCO.


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...