Notícies més llegides




Internacional


Alps, França

Moren dos empordanesos en un accident de muntanya als Alps

Internacional  -  17/02/2017  -  16:53

Els dos alpinistes van morir en caure'ls a sobre un bloc de gel mentre feien escalada


Els dos alpinistes empordanesos

Els dos alpinistes empordanesos




Dos alpinistes empordanesos van morir ahir a la tarda en caure'ls a sobre un bloc de glaç mentre feien escalada sobre gel als Alps francesos. Es tracta de Timoteo Hernández Quirante, un Mosso d'Esquadra de 39 anys veí de Cistella i resident a Figueres i el figuerenc Daniel Jiménez Aguilar, de 35 anys.

L'accident es va produir a primera hora de la tarda en un sector del municipi de La Grave, a tocar del massís de Meije, segons va confirmar el Ministeri d'Assumptes Exteriors, i la mort dels dos muntanyencs s'hauria produït a causa de l'impacte per la caiguda d'un gran bloc de gel en una cascada.

Els dos cossos van poder ser recuperats pels equips de rescat de Briançon, amb suport aeri de la Gendarmeria francesa. Ahir mateix el Consultat a Marsella es va posar en contacte amb les famílies i es va posar a la seva disposició per ajudar-los en els tràmits de repatriació dels cossos.

Un dels primers a donar el condol a la família i entorn de les víctimes va ser el president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, que en una piulada a Twitter va voler transmetre els seus respectes a familiars, amics i companys dels dos alpinistes. També es va solidaritzar amb les famílies el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, que va piular "El meu més sentit condol als familiars i amics dels dos catalans morts als Alps, un d'ells Mosso d'Esquadra".

El dels dos empordanesos no és l'únic accident d'aquestes característiques que es va produir ahir als Alps, ja que hores abans, quatre alpinistes italians també van morir en desprendre's part d'una altra cascada de gel mentre escalaven a Gressoney Saint Jean, a la Vall d'Aosta.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...