Notícies més llegides




Catalunya


Catalunya

La Generalitat s'escura la butxaca amb els mitjans afins

Catalunya  -  04/05/2017  -  12:32

El Govern català es va gastar l'any passat uns 12,3 milions d'euros en publicar publicitat institucional a la premsa escrita


Billets €

Billets €




L'arribada d'un hipotètic referèndum ha provocat una sacsejada a les arques de la Generalitat de Catalunya en matèria de publicitat. En concret, el govern català es va gastar l'any passat uns 12,3 milions d'euros (12.370.470 euros) en publicar publicitat institucional a la premsa escrita, tal com així va detallar la Consellera de Presidència, Neus Munté, en resposta a una pregunta parlamentària plantejada pel PSC.

Més enllà dels mitjans públics, amb TV3 i Catalunya Ràdio al capdavant, els grans beneficiats d'aquesta acció, com ja és habitual als darrers anys, han estat grans grups de comunicació com Zeta (El Periódico va rebre 3,8 milions) i Godó (La Vanguardia va obtenir 2,2 milions) o diaris afins com El Punt Avui, amb 2,3 milions o el diari ARA (1,2 milions). Les seves xifres disten molt de les quanties que han rebut altres mitjans escrits contraris al procés sobiranista com La Razón (8.846 euros), El Mundo (8.712 euros) o ABC (5.833 euros).

Més enllà de la premsa escrita, aquesta tendència també queda palesa en altres plataformes com la ràdio o els mitjans digitals, sector on Nació Digital lidera la font de subvencions entre els mitjans privats (l'any passat va rebre més de 224.000 euros en només mig any tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Accions pre-referèndum
Per la seva banda, el Departament de Presidència també brindarà enguany més de 7 milions d'euros (7,37) als mitjans afins davant la possible convocatòria del referèndum d'independència. En aquest sentit, la quantia es repartirà de la següent manera: les publicacions en paper rebran 3,92 milions; els digitals, 1,48 milions; les ràdios privades, 577.000 euros; les televisions, 570.000, i la resta de mitjans, 814.000 euros. L'objectiu, segons assenyala el govern, és el de "contribuir al foment del periodisme i a l'enfortiment de l'espai català de comunicació".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...