Notícies més llegides




Entrevistes


Banyoles

Clàudia Massó: ‘L’Ajuntament de Banyoles vol fer un pas endavant amb les noves tecnologies’

Entrevistes  -  19/05/2017  -  15:47

La regidora del consistori banyolí també incideix en la importància de fomentar la participació ciutadana, una eina "cada vegada millor"


Clàudia Massó

Clàudia Massó




La regidora Clàudia Massó és una de les cares més joves de l'Ajuntament de Banyoles. Jove i preparada, una condició que es justifica amb el bon nombre de responsabilitats que ocupa al consistori: Administració, Sancions, Comunicació, Participació, Noves tecnologies i Oficina d'Atenció al Ciutadà. Un dels seus objectius, explica, és el de vetllar per la "modernització dels canals de comunicació", una fita que vol assolir amb una evolució metòdica i sense menystenir els mètodes més tradicionals.

Regidora de Comunicació, Noves Tecnologies o de Participació, entre d'altres àrees. Es pot amb tot?
Clàudia Massó. Sí, dedicant-hi moltes i moltes hores. Són unes àrees que requereixen molt de temps: des de Comunicació, que demana una determinada metodologia, fins a Participació Ciutadana, que és una àrea molt transversal i suposa donar cobertura i treballar amb la resta de les àrees de l'Ajuntament de Banyoles. Si el que es vol és conèixer bé cada segment cal dedicar-hi molt de temps, sens dubte.

Quin gran objectiu es marca en matèria de comunicació i noves tecnologies?
C. M. Un dels principals objectius és la modernització dels canals de comunicació: fomentar les noves tecnologies i les xarxes socials però, alhora, no abandonar els mètodes tradicionals. Ara, precisament, des de l'ajuntament farem un pas endavant amb les noves tecnologies i les xarxes socials, creiem que això és necessari per arribar a un públic més jove. Volem afegir aquest plus sense menystenir, repeteixo, els mètodes informatius convencionals com ara la premsa escrita.

Estem parlant d'una prioritat, doncs?
C. M. Des del Govern hem engegat un pla de comunicació molt realista i útil que, tenint en compte que només queden dos anys de mandat, no podrem executar-lo en la seva totalitat, però el que pretenem és fer poques actuacions i fer-les bé i a consciència. El que volem, en definitiva, és prioritzar les accions més necessàries i anar desenvolupant el pla progressivament.

Si parlem dels aspectes administratius, l'aparició electrònica ha sacsejat el procediment habitual?
C. M. El tema de l'administració electrònica suposa un desplegament d'infraestructures, de recursos i de personal molt important, perquè ara molts dels tràmits ja es poden fer electrònicament i això ha canviat molt el punt de vista administratiu. Adoptarem aquest canvi d'una manera progressiva perquè tothom ho pugui anar assimilant de manera correcta, sabem que no tothom té els mateixos recursos ni pot assumir els canvis tan fàcilment.

D'altra banda, cal recalcar que aquest tema de l'administració electrònica és un canvi general. És a dir, són igual de protagonistes l'Oficina d'Atenció al Ciutadà com les TIC, àrea de la qual també sóc regidora. Amb aquest nou context els tècnics informàtics han passat a ser uns protagonistes clau de l'administració.

Parla de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, un departament que ha incorporat recentment un programa d'incidències i suggeriments.
C. M. Exacte. Aquesta eina té com objectiu seguir el curs de les demandes que ens fan arribar els ciutadans, fem el seguiment des de la queixa o suggeriment fins a la seva realització. D'aquesta manera, l'ajuntament coneix en tot moment el curs de les demandes, això ens va molt bé per conèixer en tot moment tot allò que ens fan arribar els ciutadans de Banyoles.

Amb totes aquestes innovacions quin valor afegit es persegueix?
C. M. Més agilitat i eficiència. Tots sabem que l'Oficina d'Atenció al Ciutadà té un horari, però amb aquest salt electrònic l'usuari pot resoldre els seus tràmits des de casa. El que volem és adaptar-nos a la nova societat que s'està construint.

Tecnologies i electrònica a banda, hi ha altres instruments més quotidians com els Consells de Barri. Enfortir aquests canals més tradicionals també és un objectiu cabdal?
C. M. Evidentment. La participació ciutadana cada vegada és una millor eina. El que intentem és, uns dies abans de la celebració del Consell de Barri, passejar per la zona i parlar amb els veïns per tal de tenir un contacte directe amb el context. És evident que totes les demandes no es poden realitzar, n'hi ha moltes, però intentem prioritzar les que són més necessàries o les que tenen més suport entre els ciutadans.

Aquests Consells veïnals ens van molt bé per saber l'opinió dels banyolins. Escoltes què els hi passa i coneixes les seves preocupacions, un contacte que al cap i a la fi és necessari perquè d'alguna manera ens devem a la ciutadania.

Amb els barris s'ha fet un pas endavant comunicativament parlant. I amb els joves? S'ha pensat com involucrar-los en la política i en la ciutat?
C. M. Penso que a la gent jove li costa connectar amb determinats temes de l'actualitat banyolina. És aquí on han d'entrar amb força les xarxes socials: a dia d'avui no en tenim cap –ni Facebook, ni Twitter ni Instagram- i volem començar a dinamitzar aquestes eines per arribar al col•lectiu més jove, però també a la resta de banyolins. A partir d'aquí, si veiem que hi ha 'feedback', adoptaríem altres eines.

El que tenim molt en compte és que les xarxes socials s'han de nodrir, i per això cal tenir les peces necessàries i una organització molt ben establerta perquè l'estratègia comunicativa es compleixi i es vagi retroalimentant. Per assolir-ho, hem hagut de crear una estructura que abans no teníem i hem treballat a consciència per tal que, el dia que les xarxes surtin a la llum, tot estigui bé i funcioni correctament.

Qui sí que té xarxes socials i les gestiona a la seva manera és el Senat, cambra de representació on tu hi vas estar mig any. És realment un cementiri d'elefants?
C. M. La meva estada al Senat va ser molt curta, pràcticament no vaig tenir temps de poder-ho gaudir ni de poder fer una pregunta a Mariano Rajoy. Tot i així, el Senat és una estructura que et permet fer el que tu creus que has de fer. És a dir, si tu vols fer poca feina t'ho permet, però si d'altra banda mostres ganes, il·lusió i energia pots tirar endavant moltes coses. No és com el Congrés dels Diputats, on hi ha un treball continu, però sí que t'ofereix l'oportunitat de desenvolupar una tasca de formigueta: visitar empreses, poder introduir esmenes, fer preguntes... Si t'agrada la política i estàs entregat i implicat amb la causa, es pot fer molta feina i pot ser de molta utilitat. Ara bé, si no tens aquesta energia el Senat també et permet estar més tranquil, tot va en funció de la persona.


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...