Notícies més llegides




Barcelona


Barcelona

Més de 800 persones homenatgen les víctimes de l'atemptat en l'acte interreligiós del Museu Marítim

Barcelona  -  24/08/2017  -  13:40

L'acte ha volgut donar un espai plural de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses


Acte interreligiós del Museu Marítim

Acte interreligiós del Museu Marítim



El Museu Marítim de Barcelona ha estat escenari avui de l'acte interreligiós i interconviccional en memòria de les 15 víctimes de l'atemptat de Barcelona i Cambrils, on hi han participat 800 persones, i que ha organitzat l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat, amb l'objectiu de recollir les diferents sensibilitats religioses, així com laics i ateus, de la ciutat i del país.

La cerimònia ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que encapçalava la representació de la Corporació Municipal, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que hi ha anat acompanyat de diversos consellers. També hi ha assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i el ministre de Justícia d'Espanya, Rafael Catalá.

A l'acte s'hi ha convidat representants de comunitats de diverses confessions presents a la ciutat, com, entre d'altres, les comunitats jueves, comunitats cristianes ortodoxes, comunitat cristiana catòlica; comunitats cristianes evangèliques; comunitats musulmanes; tradició laica; tradició atea; comunitats budistes; comunitats taoistes; comunitat Sikh; comunitat Bahà'i ; l'església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i les comunitats hinduistes.

L'actriu Carme Sansa ha conduït l'acte, que ha consistit en la lectura de textos de caire humanista, fragments de la Bíblia, l'Alcorà, un text budista i de la Torah per part de joves de diferents confessions i tradicions que participen en el projecte Constructors de ponts d'AUDIR.

Els textos escollits s'han consensuat amb les diferents comunitats i tenien com a fil conductor la pau, un dels valors comuns de totes les conviccions.

En finalitzar l'acte, s'ha realitzat una ofrena floral composta per 15 poms, un per cada víctima mortal de l'atemptat, que els joves participants han traslladat al mosaic de Joan Miró de les Rambles, el punt convertit en un memorial per la ciutadania durant tots aquests dies.


Autor: Redacció


#barcelona


#barcelona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...