Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Unes 30.000 persones visiten el dinovè Besalú Medieval

Besalú, Vila Comtal  -  03/09/2017  -  00:12

La vila ha acollit un centenar d'activitats en "la millor" edició dels darrers anys i ja treballa en la celebració del vintè aniversari


Besalú Medieval 2017

Besalú Medieval 2017



Unes 30.000 persones han passat aquest cap de setmana per la dinovena edició del Besalú Medieval, una cita en què el municipi llueix tota la seva monumentalitat convidant els assistents a retornar a l'Edat Mitjana. La regidora de Turisme, Fina Surina, destaca que la cita d'enguany "ha estat un èxit" i que, amb els números de les darreres edicions a la mà, "aquesta és la que ha anat millor". En aquest sentit, assenyala que no només ha anat bé pel que fa al nombre d'entrades venudes, unes 20.000, sinó també per la bona participació de la gent a totes les activitats i les primeres impressions recollides entre el comerç local i establiments del municipi. "El missatge que ens ha anat donant la gent és que s'ho ha passat bé i que repeteix, perquè li agrada Besalú i les activitats que li proposem", destaca l'edil.

El tret de sortida del Besalú Medieval va ser l'entrega dels premis Pont de Plata, que reconeixen la tasca de persones i entitats que treballen pel municipi i que aquest any han destacat la tasca del musicòleg Mauricio Molina, impulsor del Curs Internacional de Música Medieval de Besalú, i els creadors del projecte Besalú UnderBridge, que amb dues edicions ja s'ha fet un nom al calendari d'esdeveniments de la zona.

L'obertura del carrer dels Atrapats va quedar una mica deslluïda pels ruixats de divendres al vespre, però els plats forts de la cita, que han estat tan dissabte com avui, no han hagut de patir pel temps. Besalú ha ofert un centenar d'activitats pensades per atreure tot tipus de públic, tant adults, com infants, des del vessant lúdic però també històric, donant-los l'oportunitat d'aprofundir una mica més en el passat de la vila comtal.

Aquest any, la cita ha apostat fort per l'apartat musical, amb la incorporació al programa d'uns microconcerts a càrrec de Burruezo i Medievàlia Camerata, i també ha reforçat les activitats pels més menuts amb una zona d'acampament infantil. Surina subratlla la bona resposta del públic als recitals al Micvé i assenyala que "és una proposta a tenir molt en compte de cara a properes edicions".

Així, durant tot el cap de setmana, els carrers de Besalú s'han omplert de tallers -infantils, cistellers, de maquillatge o de pa, per exemple-; visites guiades als punts més emblemàtics de la vila, conferències, exhibicions d'abanderats o el tradicional sopar medieval. La cita s'ha acomiadat aquesta nit fins l'any que ve amb la música dels Berros de la Cort i un espectacle de foc i pirotècnia al prat de Sant Pere.

Ara toca començar a pensar en l'efemèride de l'any vinent, quan se celebrarà la vintena edició. "Ja fa un parell o tres de mesos que estem treballant en la celebració de l'any que ve, per diferenciar-la i fer-la especial", avança Surina.


Autor: A.C/GN


#besalu #besalumedieval


#besalu #besalumedieval


Notes relacionades

Els Pont de Plata marquen l'inici del Besalú Medieval





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...