Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú es prepara per viure la Festa Major

Besalú, Vila Comtal  -  13/09/2017  -  15:52

La vila comtal s'omplirà d'activitats i propostes del 21 al 25 de setembre, amb la novetat d'una tarda amb un 2x1 a les atraccions


Cartell

Cartell



Del 21 al 25 de setembre la vila comtal de Besalú lluirà les seves gales més animades amb la Festa Major, un esdeveniment que es presenta amb una programació similar a la dels últims anys, tot i que amb alguna novetat. "El cartell té les activitats habituals, més o menys com sempre, tot i que durant la tarda dels dijous hi haurà un 2x1 en atraccions després d'haver-ho acordat amb els firaires", explica la regidora de Comerç i Joventut del consistori besaluenc, Mònica Serra.

El tret de sortida de la Festa Major, farcida de propostes per a totes les edats i per a tots els gustos, tindrà lloc el dijous dia 21 a les cinc de la tarda, quan els Gegants i Cap Grossos de Besalú i del barri de Can Ring inauguraran la festivitat amb una actuació al Centre de Serveis per a la Gent Gran Edat3Besalú. Acte seguit, a dos quarts de sis, es procedirà a l'obertura del recinte de Fires, mentre que a les vuit del vespre s'inaugurarà l'exposició col·lectiva de fotografia a l'Antic Hospital de Sant Julià, una mostra on hi participen diferents artistes. Finalment, a les nou, es farà la tradicional botifarrada popular a la plaça de la Llibertat.

Després d'aquest primer tastet arribarà el gruix de les activitats. Divendres, a les dotze del migdia, el repic de les campanes marcarà l'inici d'un conglomerat de propostes que inundaran la tarda amb exposicions, cercaviles i audicions de sardanes, i que també transportaran l'ambient festiu a la nit, quan el sopar popular i de colles esdevindrà l'avantsala del 'Correvas', de la música de 'La Masovera Barbuda' i 'AJS' i d'un esmorzar ben entrada la matinada.

Dissabte, per la seva banda, els més matiners podran participar en un concurs de pesca social, en una visita guiada gratuïta al Centre d'Interpretació Espai Besalú o en els jocs d'aventura i esports organitzats pel Club Excursionista Besalú amb la col·laboració de Pitch and Putt Castelló Empuriabrava. Al migdia, la programació se situarà a l'Església de Sant Pere, on hi haurà un ofici solemne amb 'La Principal de la Bisbal' i el Cor Parroquial de Besalú, i a la plaça de la Llibertat, on la mateixa orquestra oferirà dues sardanes. A la tarda, 'La Principal' tornarà a escena amb una audició a la mateixa plaça de la Llibertat, un acte previ al pregó que enguany oferirà Lluís Carreras, impulsor del Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú. La jornada s'arrodonirà amb el clàssic partit de futbol del CE Besalú, que en aquesta ocasió rebrà el Sant Gregori en partit de lliga, i amb diverses propostes musicals a la plaça dels Claustres.

Un dia després, el diumenge, arribarà una de les activitats emblemàtiques de la Festa Major besaluenca, la Remigius Fluvii –Regata del Fluvià-, que enguany celebrarà la seva 32a edició. Les sardanes de la cobla 'Vila de la Jonquera' i el ball de fi de festa amb el grup 'La Montecarlo' serviran per anar abaixant un teló que es culminarà al Pont Romànic amb uns focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Estalella, malgrat que la cirereta final tindrà lloc dilluns amb la Tornaboda Solidària per Càritas.


Autor: J.N/ GN


#besalu


#besalu


Arxiu adjunt

Prorama Festa Major





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...