Notícies més llegides



Catalunya


Girona

Una plataforma digital proposa reptes reals als alumnes de primària de Catalunya

Catalunya  -  14/09/2017  -  09:59

L’objectiu és poder fer arribar aquest tipus d’aprenentatge a més de 100.000 alumnes d’escoles de tot Catalunya per crear un ecosistema creatiu i innovador d’alt impacte


plataforma Creativation Challenge

plataforma Creativation Challenge



La Fundació per a la Creativació ha creat la plataforma Creativation Challenge (www.creativationchallenge.com), un espai web on planteja diversos reptes reals i una metodologia perquè els alumnes de cicle superior de primària de les escoles de Catalunya els resolguin.

Aquests reptes estan agrupats en diferents categories i han estat proposats per diverses entitats i responen als desafiaments de la societat actual. L'objectiu de la plataforma és que els nens i nenes millorin les seves capacitats creatives i emprenedores realitzant les seves propostes.

Millorar la mobilitat, un millor aprofitament de l'aigua, combatre el bullying, cercar noves idees per les aules i per les piscines i els parcs infantils del futur o ajudar a les persones refugiades són exemples d'alguns dels reptes plantejats.

Per dissenyar les propostes que presentaran posteriorment a les entitats, els alumnes porten a terme un conjunt d'activitats al llarg de tot el curs escolar on combinen l'aplicació de continguts, desenvolupen les seves competències i augmenten les seves habilitats creatives.

Les millors propostes de totes les escoles participants competiran en el concurs Kids Change the World a la recerca dels millors projectes per millorar el món. El jurat d'aquest concurs estarà format per membres de les diferents entitats que han proposat cadascun d'aquests reptes.

Totes les escoles que hi vulguin participar han d'escollir un repte a través del web www.creativationchallenge.com, on també podran accedir a tots els recursos que la fundació posa al seu abast per a desenvolupar els seus projectes.

L'objectiu és poder fer arribar aquest tipus d'aprenentatge a més de 100.000 alumnes d'escoles de tot Catalunya per crear un ecosistema creatiu i innovador d'alt impacte.

La Fundació per a la Creativació

La Fundació per a la Creativació és una entitat privada sense ànim de lucre amb seu a Girona i constituïda per un patronat, un equip tècnic i una sèrie empreses i entitats que col·laboren per fomentar la creativitat i la innovació en l'àmbit educatiu i familiar.

L'objectiu de l'entitat és conscienciar, promoure i col·laborar amb les escoles i les famílies per educar la creativitat i desenvolupar el talent dels nens i nenes. "Hem de dotar les noves generacions de les competències necessàries per contribuir de manera positiva als canvis futurs de la nostra societat, així com a la seva pròpia realització personal".

Actualment la fundació realitza una sèrie de programes educatius a les escoles que ja han arribat a més de 10.000 alumnes i més de 250 mestres de primària de tot Catalunya.


Autor: Redacció


#girona #catalunya


#girona #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...