Notícies més llegides



Tarragona


Tarragona

La policia irromp a un institut de Tarragona exigint 'paperetes i papereres blanques'

Tarragona  -  01/10/2017  -  01:34

El director ha defensat que cap de les activitats que es fan al centre aquest cap de setmana té a veure amb la celebració del referèndum


paperetes

paperetes



Una vintena d'agents de la policia han irromput aquest dissabte a la tarda, als volts de tres quarts de cinc, a l'IES Antoni de Martí i Franquès de Tarragona en el moment que alguns professors penjaven cartells, a les portes del centre, de les activitats que hi ha organitzades per demà. La majoria uniformats però també sis de paisà han aprofitat que la reixa estava oberta i han entrat. Els uniformats s'han quedat al pati muntant un cordó i la resta s'ha endinsat a l'interior de les instal·lacions on s'estaven fent assajos de teatre. Segons el director, Jean-Marc Segarra, els agents, convençuts que amagaven material del referèndum, els han exigit que els lliuressin les "paperetes i les papereres blanques", en referència a les urnes adquirides per Govern per l'1-O. Segarra els ha retret que actuessin sense ordre judicial i els ha informat que trucava als Mossos d'Esquadra. Llavors els policies espanyols han abandonat el centre escolar sense endur-se res i han tornat a la comissaria, que està ubicada just al costat.

Posteriorment una patrulla de la policia catalana ha comparegut a les portes de l'IES i ha estat enraonant amb el director, mentre mig centenar de persones ha respost a la crida que s'ha fet a través de les xarxes socials per acudir a les portes del Martí Franquès per donar suport i vetllar per les activitats lúdiques que s'hi fan aquest cap de setmana.

Finalment ha estat el propi director Jean-Marc Segarra que ha explicat als mitjans de comunicació i a la gent que s'ha concentrat a les portes de l'institut els fets. Segarra ha lamentat "les males formes" d'alguns agents que l'entrada de la policia. Entenc que fan la seva feina però això és el joc de del gat i el ratolí. Una cosa és la legalitat i la legitimitat però les bones formes no s'han de perdre mai. Que ens cridin i insultin per aquí no passo", ha criticat Segarra, que ha reconegut moments de tensió entre els professors i la policia tot i que finalment s'han calmat els ànims de tots plegats.

El fet de no poder acreditar el registre ha fet que el director hagi trucat als Mossos d'Esquadra, fet al qual els agents han respost que "ells manaven més". Finalment però la policia espanyola ha acabat marxant sense paperetes ni "papereres blanques", en referència a les urnes de Govern per a l'1-O.

El director ha defensat que cap de les activitats que es fan al centre aquest cap de setmana té a veure amb la celebració del referèndum. Els alumnes de la companyia de teatre Tornavís feien aquesta dissabte a la tarda un assaig i es preparaven els activitats per aquest diumenge, que arrencaran amb classes ioga i gimnàstica xinesa i també inclouran xocolatada, esports i fins i tot conferències sobre "com votaven els romans de Tarraco".


Autor: ACN


#tarragona


#tarragona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...