Notícies més llegides




Entrevistes


La Jonquera

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera

Entrevistes  -  05/12/2017  -  16:05

Estem a la porta del país i havíem de tenir la presència de la nostra policia, els Mossos d’Esquadra


Sònia Martínez

Sònia Martínez



Sònia Martínez



Sònia Martínez




L’increment en el nombre de robatoris a l’interior de domicilis ha fet augmentar la sensació d’inseguretat a La Jonquera i ha comportat la creació d’una plataforma veïnal per protestar contra aquesta situació. L’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, explica en aquesta entrevista que no es tracta d’un problema policial, ja que en els últims mesos s’han detingut fins a 30 persones, sinó judicial, i assenyala que des de l’Ajuntament es personen com a acusació particular per demanar que els detinguts passin a presó preventiva.

  • L’augment de la inseguretat és una de les principals preocupacions per als veïns de La Jonquera. Com s’actua des de l’Ajuntament davant d’aquesta problemàtica?

  • És una preocupació per als veïns i també per a l’Ajuntament, ja que la seguretat és una de les seves prioritats. A banda de les problemàtiques de prostitució, venda ambulant i venda de drogues, aquest any tenim el dels robatoris a l’interior de domicilis. Estem en contacte amb les forces de seguretat, sobretot amb els Mossos d’Esquadra. No és un problema policial, ja que en dos mesos s’han efectuat més de 30 detencions, però ens trobem que no hi ha la mateixa resposta en l’àmbit judicial. L’Ajuntament es presenta en aquest tema com a acusació particular per intentar demanar, com a mesura cautelar, la presó preventiva per aquesta gent.

 

  • Els veïns s’han constituït en plataforma i es concentren periòdicament davant de l’Ajuntament per demanar més seguretat. Com a alcaldessa, entén aquesta postura?

  • Evidentment, ja que sóc veïna de La Jonquera. Hi he nascut i he viscut el canvi que comporta ser un poble fronterer i tenir al costat un país amb unes lleis molt més estrictes. És positiu que els veïns es mobilitzin i mostrin preocupació davant de temes d’inseguretat com els que es viuen en aquests moments. La plataforma ja s’ha constituït legalment i ha fet la reunió de presentació. A partir d’aquí, esperem les propostes dels veïns i anirem de la mà per intentar acabar amb la problemàtica que comporta aquesta sèrie de delinqüents reincidents que tenim a La Jonquera.

 

  • Aquestes accions coincideixen en el temps amb la signatura d’un conveni amb la conselleria d’Interior per a la construcció d’una comissaria de districte dels Mossos a la Jonquera. Què implicarà això i quan serà realitat?

  • Com a alcaldessa, vaig tenir la sort fa uns anys d’inaugurar l’oficina de denúncies, que havia estat una reivindicació. Estem a la porta del país i havíem de tenir la presència de la nostra policia, els Mossos d’Esquadra. Sabíem que era una mesura provisional, així que hem estat negociant amb Interior per fer realitat la nova comissaria. L’Ajuntament ha posat a la seva disposició uns terrenys, on ja s’han fet les pertinents modificacions de planejament. El conveni es va signar dos dies abans del cessament del conseller, l’any vinent s’hauria d’aprovar el projecte per part de la Generalitat i el 2019, com a molt tard, la comissaria hauria de ser una realitat. Comportarà un increment d’efectius, que és necessari a La Jonquera.

 

  • En quins altres projectes estan treballant actualment al municipi?

  • Al gener o febrer començaran les obres del carrer Major. Es tracta d’una actuació global que comportarà l’embelliment d’aquesta zona per intentar atreure possibles inversors perquè hi muntin botigues. Tenim la sort que tant al nord com al sud del municipi hi ha gran potencial de clients, i juntament amb l’associació de comerciants hem de buscar la manera d’atreure’ls al centre i revitalitzar tota la zona del carrer Major. Les obres permetran passar tota la infraestructura necessària per tenir la fibra òptica i instal·lar càmeres de seguretat. Seguim treballant amb projectes socials. És el tercer any que portem a terme un de social i de cohesió juntament amb l’Escola de Música, per intentar que tots els nens de l’institut puguin gaudir de la música, ja que no tothom té la possibilitat d’anar a aquesta escola. També continuem amb el taller de deures i la dinamització de l’espai jove. Aquest any, l’Ajuntament adquirirà un terreny per fer-hi un gran aparcament, ja que és un problema que hi ha a la zona del casc antic, i ens permetrà continuar amb la renovació d’aquest punt.

 

  • Vostè és alcaldessa des del 2011. Quin balanç fa de la seva gestió?

  • Positiu. En la primera legislatura vam governar en minoria, i aprens que has d’arribar a acords puntuals per tirar endavant els teus projectes. En l’actual tenim un govern fort, que és necessari per les característiques de La Jonquera. Estic contenta, ja que hem pogut tirar endavant la majoria de projectes que teníem al programa electoral, i mantenim els serveis. Tinc un gran equip de regidors, i el fet que cadascú es pugui cuidar de la seva àrea em permet dedicar-m’hi més als ciutadans, i a supervisar que cada àrea funcioni.

 

  • Catalunya viu una situació d’incertesa política en els darrers mesos. Afecta a un municipi com La Jonquera?

  • Estem vivint moments molt convulsos que, evidentment, afecten a tot Catalunya i també als municipis. A La Jonquera tenim una població molt diversa, hi ha ideologies de tot tipus.

 

  • Com ha viscut, com a alcaldessa i també a nivell personal, tot el que ha passat des del 20 de setembre fins avui?

  • Amb gran tristesa. És molt difícil conscienciar-te que al segle XXI hi hagi empresonaments polítics. Una part del nostre govern, que va ser escollit legalment, ha estat a la presó, mentre que l’altra part ha hagut de marxar a l’exili. És una situació que, anys enrere, no ens hauríem imaginat mai.

 

  • El proper 21 de desembre hi ha convocades eleccions autonòmiques. Què n’espera?

  • Els catalans decidirem el govern que volem, i esperem que en aquestes eleccions es tingui en compte el resultat. Ja s’ha vist que hi havia un govern escollit legalment a les urnes per tots els catalans i que s’ha aplicat l’article 155, sense tenir en compte la decisió de tots els catalans. Esperem que no es torni a aplicar.


Autor: Redacció


#lajonquera


#lajonquera #ajuntament





Comentaris (1)

Kevin 2017-12-18 01:40:19

Al fi!! fibra optica ja era hora. Quina ganas de tenirla ja.



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...