Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Els besaluencs escolliran el destí de 50.000 euros del pressupost

Besalú, Vila Comtal  -  04/04/2018  -  14:08

L'Ajuntament de Besalú impulsa per primera vegada un procés de pressupostos participatius


Tu decideixes

Tu decideixes



L'Ajuntament de Besalú impulsa per primera vegada un procés participatiu per destinar una partida dels pressupostos als projectes que escullin els ciutadans. La iniciativa permetrà que els besaluencs decideixin el destí de 50.000 euros dels comptes municipals, primer presentant propostes i posteriorment, votant-les perquè les guanyadores s'executin l'any vinent.

Hi poden participar les persones que visquin o treballin a la vila, bé a títol individual, en grup o com a entitat, presentant propostes d'inversió que considerin necessàries per millorar Besalú. Les opcions es poden presentar entre el 9 i el 30 d'abril i poden anar des de la creació o la reforma d'algun equipament a millores en la senyalització o l'enllumenat o la compra de tecnologia que tingui en compte l'eficiència energètica o la reducció de la contaminació, per exemple.

Les úniques condicions que han de complir les propostes és que siguin una inversió d'interès públic, que donin resposta a una necessitat concreta, que siguin una qüestió de competència municipal, i tècnica i econòmicament viables. Les propostes han de ser valorades econòmicament, sense superar els 50.000 euros, i no poden ser subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis o anàlisis.

Les propostes es podran presentar físicament, omplint la butlleta de la campanya, i dipositant-la a les urnes que hi haurà a l'Ajuntament, a l'Institut Escola Salvador Vilarrasa i al Supermercat la Masia, o bé a través d'internet, quan s'activi el web de la campanya participativa.

Dilluns, a les 8 del vespre, la sala d'actes del consistori acollirà la presentació del procés de Pressupostos Participatius, i es recolliran propostes durant tot el mes. Es podran presentar físicament, omplint la butlleta de la campanya, i dipositant-la a les urnes que hi haurà a l'Ajuntament, a l'Institut Escola Salvador Vilarrasa i al Supermercat la Masia, o bé a través d'internet, quan s'activi el web de la campanya participativa.

Entre el maig i el juny es farà la validació tècnica de les opcions presentades, i a partir del segon semestre de l'any hi ha prevista una jornada participativa per prioritzar les propostes que passaran a la fase final de la votació.

La votació final serà a l'octubre, i les persones de més de 16 anys empadronades a Besalú abans de l'1 d'abril d'enguany hi podran votar, bé en línia o bé de forma física.


Autor: Redacció


#besalu


#besalu #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...