Notícies més llegides




La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

La Fumarola de Lluèrnia tindrà lloc a Sant Joan les Fonts

La Garrotxa  -  29/10/2018  -  11:23

Divendres 9 de novembre a partir de les 20h la Fumarola de Lluèrnia a Sant Joan les Fonts


La Fumarola de Lluèrnia

La Fumarola de Lluèrnia



Lluèrnia ha crescut i Olot el dissabte s'omple a vessar de gent per viure la festa del foc i de la llum. Però per gaudir intensament de la festa també cal un espai íntim, l'escalfor de la vora del foc i la llum sorprenent d'una petita espelma. Com els volcans, Lluèrnia segueix els rius de lava i ens proposa enguany la Fumarola de Lluèrnia a Sant Joan les Fonts, amb cinc intervencions que tindran lloc des del nucli del poble fins a dos espais del tot excepcionals; Molí Fondo i el Monestir, que acolliran les propostes més íntimes i diverses accions, coordinades per Xavier Ruscalleda.

Al Parc de Can Miquelet, ubicat al centre del poble, esdevindrà un punt de trobada on hi haurà food trucks per poder sopar i s'hi hauran habilitats focs i diversos elements que ens permetran seure i gaudir d'aquest espai de reunió, i des d'aquí mateix poder sortir cap a les diferents intervencions que es podran veure:

A partir de les vuit del vespre, al Parc de Can Miquelet, s'iniciarà la performance Oberdada, del col·lectiu Refugis, Cabanes i Altres Construccions Efímeres, que van adoptar aquesta tècnica utilitzada per desemboscar i traginar llenya fins a la pila carbonera, i l'han evolucionat per crear un ritual deambulant de cabeçuts contemporanis.

Contes a la vora del foc, Lumínic: intervenció que duran a terme la companyia Besllum i el músci Octavi Rumbau. Un espectacle fruit del treball d'investigació sobre llums i ombres, de diferents objectes, opacs i translúcids, matèries orgàniques i fluids diversos es converteixen en titelles amb vida pròpia gràcies al moviment incitat per la manipulació. Juntament amb l'exploració sonora d'Octavi Rumbau, basada en l'organicitat i en el joc amb la percepció del temps i les seves paradoxes, la proposta del col·lectiu és un calidoscopi de possibilitats d'una dramatúrgia infinita. Durada: 45 minuts

Semovents: La nit, un paisatge misteriós fill del diàleg entre l'aigua i el foc. Una corrua de llums s'acosten en la foscor. Semovents movent-se vora riu. En un sac, el bordó monòton acompanya el gemec del grall. La font evoca el somni republicà d'una nit de tardor. Lluny, molt lluny, s'intueixen les llums i el brogit de la ciutat. Música: Adrià Batlle, amb la col·laboració de Ponis de la Garrotxa.

Desviacions: Telepoemes animats a partir de l'obra No pesquis mai amb els ormeigs d'un altre, de J.V. Foix, el poeta català més sorprenent i imaginatiu. Un treball compartit entre l'art manual de l'artista visual Quim Domene i l'art tecnològic del videocreador Norbe Fernàndez. Aquest poema visual es va estrenar en l'edició de Lluèrnia 2015.

Homenaje a Frederico García Lorca: Una proposta íntima i sensorial de la companyia La Coquera Teatro, un passeig per temes com a l'impossibilitat de ser, la delació, l'opressió de la ficció col·lectiva o de la mutabilitat de les convencions per veure el món amb uns altres ulls.


Autor: Redacció


#lluernia #santjoanlesfonts


#lluernia #santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...