Notícies més llegides



La Selva


Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari organitza un mes d'activitats per donar a conèixer la cultura Amaziga

La Selva  -  16/10/2019  -  09:09

Les jornades s'inicien el dilluns 21 d'octubre, amb el títol "La cultura amaziga, una cultura mediterrània" i finalitzaran el divendres 22 de novembre




L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha organitzat un seguit d'activitats per posar en valor i donar a conèixer la cultura amaziga. Una cultura molt present al municipi però també, molt desconeguda.

Les jornades s'inicien el dilluns 21 d'octubre, amb el títol "La cultura amaziga, una cultura mediterrània" i finalitzaran el divendres 22 de novembre.

El tret de sortida serà aquest dilluns 21 d'octubre a les 7 de la tarda amb la presentació de les jornades a càrrec de la Diputada al Parlament de Catalunya Najat Driouech, l'alcalde de Sant Hilari Joan Ramon Veciana, el representant de la Casa Amaziga de Catalunya M'hamed Abdelouahed Allaoui, i dos representants del col·lectiu amazic del municipi, Fatiha Abdessamie i Said Kachouti.

Les jornades continuen amb una conferència sobre història i política amaziga a càrrec de la filòloga i periodista Kaissa Ould Braham, un taller de contes i llegendes amazigues, d'Abdellah Ihmadi, professor de llengua i cultura amaziga, la presentació del llibre "De Nador a Vic" a càrrec de l'autora Laila Karrouch, un taller de percussió amaziga (adreçat a nens de 4 a 16 anys), una actuació musical amaziga, un taller de fusió entre cuina local i amaziga, a càrrec de Brahim Zaio i l'hilarienc Salvador Brugués i la cloenda de les jornades amb en Carles Murcià, professor de la UB i autor del diccionari català-amazic.

Les jornades de cultura amaziga, s'emmarquen dins el projecte "maletes viatgeres" impulsat per la Taula de ciutadania. Ara fa 2 anys naixia aquesta Taula de Ciutadania amb l'objectiu de treballar conjuntament amb les diferents entitats del municipi en els àmbits de la solidaritat, la cooperació, l'acollida i la convivència. D'aquesta taula n'ha sorgit el projecte "maletes viatgeres" que promou el coneixement mutu, valor fonamental per a una bona convivència i que permet apropar la gent del poble a les diverses cultures i en especial aquelles que tenen representació al municipi. Les jornades tenen un enfocament històric, social i cultural que permet crear lligams i vincles solidaris entre els pobles.

Fins ara hem gaudit de la conferència i exposició fotogràfica sobre Armènia, una conferència sobre l'Argentina i la xerrada "viatjar amb bicicleta, una altra manera de conèixer cultures". Ara és el torn de la cultura amaziga, que tan present és al nostre municipi i tan desconeguda pels mateixos veïns. Des de l'Ajuntament estem convençuts que el coneixement mutu ha de fomentar vincles i lligams per a una bona convivència.


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari #laselva


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...