Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Clam a Santa Coloma de Farners contra la MAT

La Selva  -  19/06/2022  -  18:54

La marxa reivindicativa NOMAT ha acollit una gran participació de la societat civil i més de 70 entitats


marxa reivindicativa NOMAT

marxa reivindicativa NOMAT



Santa Coloma de Farners ha esdevingut avui un clam unànime en contra de la MAT. En aquest sentit, la resposta a la crida per participar en la caminada reivindicativa NOMAT que havia impulsat la plataforma No a la MAT Selva ha tingut una resposta massiva, amb la presència d’una notòria representació de la ciutadania, però també amb l’assistència de més de 70 entitats ecologistes, educatives i culturals del territori. A més, l’acte també ha comptat amb una destacada representació política, com ara la de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra; el Director General de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i una àmplia representació d’alcaldes i alcaldesses de municipis selvatans, així com regidors o, també, diversos diputats i diputades del Parlament, de la Diputació de Girona o del Congrés dels Diputats. 

Tots els presents han estat rebuts per una jam session de músics contra la MAT, que ha tingut lloc a l’esplanada de l’ermita de Farners, indret on ha finalitzat l’activitat i on s’han fet altres accions reivindicatives. El tret de sortida de la caminada, d’altra banda, ha tingut lloc a les deu del matí des del Parc de Sant Salvador. 

Des de l’esplanada de l’ermita s’ha procedit a la lectura del manifest ‘La Natura ens Crida’, per part de quatre entitats (AMPA Santa Coloma de Farners, Fundació Emys, AE Roca Guillera i Centre Excursionista Farners), un grup pertanyent a l’ampli col·lectiu d’entitats que donen suport a la Plataforma. Tot seguit, Txell Freixinet ha llegit un fragment del poema ‘Platja dura’, de Joan Vinyoli, mentre la Colla Els Guillats de la Selva alçava un pilar que ha arrencat l’ovació de tots els assistents. Finalment, s’ha fet una foto de grup amb totes les entitats participants. 

“Ara és el torn del Ministeri”

La portaveu de l’entitat No a la MAT Selva, Imma Busquets, ha valorat molt positivament la jornada d’avui. “La resposta massiva de la gent, entitats i representats polítics ha estat espectacular. Avui ha estat una gran festa. El territori enterra així definitivament el ramal i subestació de la MAT a la Selva”, ha apuntat, abans de passar la pilota a les altes instàncies polítiques: “El territori ha fet els deures, està a punt i s’ho mereix; ara és el torn del Ministeri, que avui té a sobre la taula la millor proposta tècnica treballada i consensuada amb tot el territori i un mandat clar del Parlament, la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats. No és moment ni de més taules, ni de més informes, ni de més proclames. És moment de derogar aquest projecte d’una vegada per totes”.


Autor: Redacció


#nomat #laselva #comarcaselva


#nomat #laselva #comarcaselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...