Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

La Selva incrementa un 16% la recollida selectiva en els últims cinc anys

La Selva  -  21/06/2022  -  15:51

El conseller d’ACA, Sanejament i Residus del Consell Comarcal de la Selva destaca que s’està realitzant “molt bona feina” en matèria de gestió de residus


Ple del Consell Comarcal de la Selva / GN

Ple del Consell Comarcal de la Selva / GN



El Consell Comarcal de la Selva ha incrementat fins a un 16% la recollida selectiva en els últims cinc anys. Així ho ha exposat l’ens comarcal aquest matí des de la sala de plens, on han assistit el president del Consell, Salvador Balliu, i el conseller d’ACA, Sanejament i Residus, Quim Vivas. “És un augment considerable, s’ha fet molt bona feina: en aquest àmbit, hem passat de ser de les últimes comarques de Catalunya a situar-nos a la meitat, i es preveu que aquesta situació encara es millori més en els propers anys”, ha subratllat Vivas que, d’altra banda ha recordat que actualment hi ha vuit municipis adherits en el sistema de recollida porta a porta i es preveu que enguany se n’hi sumen tres més: Riudarenes, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Santa Coloma de Farners. 

“També s’està iniciant en els municipis que ja fa temps que hi fem el sistema de porta a porta -Riudellots, Breda i Vilobí; properament: Caldes de Malavella, Sils, Hostalric i Tossa de Mar (2023)- la taxa justa, que és una manera de fer que la taxa que paguen els ciutadans vagi en consonància amb els residus que es generen: és a dir, que cadascú pagui pel que contamina”, ha afegit el conseller, que també ha recordat que totes aquestes mesures arriben de manera implementada “amb el sistema d’inspecció i de control que s’ha instaurat en el Consell, que fa que es completi el cercle i es pugui donar un servei integral de la gestió de residus”. “També es preveuen campanyes comarcals i municipals per conscienciar i fer pedagogia, amb una inversió d’uns 50.000 euros l’any”, conclou. 

Les dades

Tenint en compte les fraccions recollides al carrer en contenidor o en porta a porta (paper, vidre i envàs, orgànica i rebuig), els resultats de recollida selectiva determinen que s’ha passat del 27,86% de l’any 2017 al 43,29% de 2021. La resta de resultats anuals van ser els següents: el 2018, 33,54%; el 2019, 42,17%, i el 2020, 38,77%. 

Actualment, l’ens comarcal compta amb la delegació de competències de 16 municipis de la comarca i presta el servei amb l’empresa de recollida comarcal Serveis Mediambientals de la Selva NORA SA.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...