Notícies més llegides



Esports


Torroella de Montgrí

El Massi-Tactic fitxa 5 corredores internacionals i 4 catalanes per a la temporada 2023

Esports  -  16/11/2022  -  09:24

Les cares noves són la canadenca Adèle Normald, la colombiana Jennifer Ducuara, la francesa Cécile Lejeune, la portuguesa Vera Vilaça, l’hongaresa Petra Zsankó i les catalanes Estefania Jiménez, Iris Gómez, Patry Ortega i Eli Escursell


La colombiana Jennifer Ducuara, un dels nous fitxatges del Massi-Tactic

La colombiana Jennifer Ducuara, un dels nous fitxatges del Massi-Tactic



El Massi-Tactic UCI Women’s Team, de Torroella de Montgrí (Girona), comptarà amb 5 fitxatges internacionals i 4 catalans per afrontar la cinquena temporada a l’elit. Els nous reforços són la canadenca Adèle Normald, la colombiana Jennifer Ducuara, la francesa Cécile Lejeune, la portuguesa Vera Vilaça, l’hongaresa Petra Zsankó i les catalanes Estefania Jiménez, Iris Gómez, Patry Ortega i Eli Escursell. Amb aquests 9 reforços les gironines tanquen la plantilla del curs 2023 amb un total de 12 corredores, sumades a les renovacions de l’alemanya Corinna Lechner, la polonesa Aurela Nerlo i l’equatoriana Miryam Nuñez. L’equip dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González iniciarà la temporada com a equip UCI Continental al febrer, amb les baixes de Nathalie Eklund, Sofia Gomes, Andrea Ramírez, Spela Kern, Maaike Coljé, Mireia Benito, Mireia Trias, Martina Moreno i Belén López.

 Sergi Güell, president del CC Baix Ter, explica “hem dissenyat un equip per igualar o fins i tot millorar els resultats de la temporada passada. La majoria dels nous fitxatges són joves talents que volen créixer amb nosaltres per, en un futur, ascendir a conjunts WorldTour”. En aquest sentit, Güell es mostra orgullós que 4 corredores de la temporada passada hagin fet el salt a la màxima categoria: “Per nosaltres, és un orgull que puguin progressar. Tan de bo, en un futur, passem de ser un equip trampolí a competir habitualment contra les millors del món”. El Massi-Tactic ha dissenyat un equip “amb el màxim de corredores catalanes possibles amb nivell UCI i promeses de països estrangers que volen donar-se a conèixer”.

 Les de Torroella de Montgrí, únic equip femení català de l’elit internacional de ciclisme de carretera, afrontaran el 2023 el cinquè curs a la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI). La temporada passada, com a equip de categoria UCI Continental, van participar en proves de la màxima divisió, WorldTour, on va donar la cara contra els millors equips del món, i van sumar podis en curses internacionals per Europa.

Entre 18 i 36 anys i amb ganes de reivindicar-se a Europa

La canadenca Adèle Normald (5/1/2002) destaca en escalada i l’any passat, el seu primer en el circuit professional, va ser 4a a l'Alpes Grésivaudan Classic. Corre amb bicicleta de competició des dels sis anys i al 2023 aspira a obtenir la seva primera victòria a Europa.

La colombiana Jenifer Ducuara (31/1/1996) és una ciclista completa que té el seu punt fort a la muntanya, tal i com va demostrar en el lideratge a La Vuelta a Burgos i entrar al top10 del Gran Premi d’Eibar el 2022. Com Normald, confia en fer un bon paper a Europa la propera temporada amb el club gironí.

La francesa Cécile Lejeune (1/2/1998) és una corredora que destaca en la contrarellotge i en l’escalada. La temporada passada va ser 14a als campionats nacionals de França i 15a al Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Serà la seva primera participació en un equip continental.

La portuguesa Vera Vilaça (17/1/1998) prové del triatló, on va competir-hi 14 temporades, i aquest any s’ha centrat únicament en el ciclisme. El 2021 va guanyar la Copa de Portugal i enguany ha estat 3a de la Volta a Portugal després d'una frec a frec precisament amb el Massi-Tactic. Vilaça és una ciclista polivalent a qui li agraden les curses muntanyoses.

L’hongaresa Petra Zsankó (18/2/2001) havia competit en l’skate i el 2021 es va introduir en el ciclisme de competició. Aquest, serà el seu primer any en un equip continental.

La terrassenca Estefania Jiménez (7/11/2004) és una jove promesa del ciclisme català que s’adapta a totes les modalitats. És una corredora fixa de la selecció catalana que ha participat en carreres internacionals com la Volta a Portugal, diverses copes de nacions i ha aconseguit podis d'etapa a curses de Cantàbria i Pamplona.

La lleidatana Iris Gómez (21/10/1986) torna al club empordanès després del seu pas al filial del Massi-Tactic, el Catema.cat, el 2020. Prové del Bizkaia Durango i en els darrers anys s’ha convertit en una de les ciclistes catalanes més destacades.

Només un any després, la corredora de Vallirana, Patry Ortega (15/9/1988), torna al Massi-Tactic. És una corredora polivalent que es troba còmode a la mitja muntanya. En el seu pas pel club empordanès, va ser 3a a l’última etapa de la Volta a la República Txeca, de la Copa d'Espanya elit i del campionat de Catalunya CRI, entre d'altres.

Qui també inicia una segona etapa al Massi-Tactic és la terrassenca Elisabet Escursell (30/10/1996). Tres anys després la corredora vallesana torna procedent del ciclisme italià i d’haver competit, a la seva carrera, amb la selecció espanyola, als Jocs Olímpics de la Joventut de la Xina i d’haver estat Campiona d’Espanya en contrarellotge i velocitat en categoria base.

Cinquè any de vida dins d’un club fundat el 1990 i nou filial pel Massi-Tactic el 2023

El Massi-Tactic, primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, està dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González i el 2023 disputarà la cinquena temporada com a conjunt continental. És l’únic català femení que competeix a l’elit mundial. La temporada s’allargarà fins el setembre i competiran en una trentena de curses nacionals i internacionals, algunes de les quals de la UCI WorldTour, el primer nivell.

El CC Baix Ter es va fundar el 1990 i va crear el seu primer equip femení ara fa 12 anys per donar projecció a noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Tot i la creació de l’equip UCI al 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter. El 2023 el Massi-Tactic afegirà un filial a l’estructura. El Massi-Tactic Academy agafarà el relleu del fins ara segon equip amateur que tenia el Club Ciclista Baix Ter (Catema.cat) i estarà concebut per ascendir promeses catalanes en un període d’entre sis mesos i dos anys i poder tenir, en un futur, un primer equip format per gairebé la totalitat de ciclistes de Catalunya.


Autor: Redacció


#massitactic


#massitactic





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...