Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Els Pont de Plata marquen l'inici del Besalú Medieval

Besalú, Vila Comtal  -  01/09/2017  -  22:54

El musicòleg Mauricio Molina i els impulsors del Besalú Underbridge han recollit els guardons d'aquesta edició


Els Pont de Plata

Els Pont de Plata



La sala gòtica de la Cúria Reial ha esdevingut avui al vespre el punt de partida de la dinovena edició del Besalú Medieval. En concret, l'acte que ha servit per inaugurar la festivitat ha estat l'entrega dels premis Pont de Plata, que enguany han estat presidits pel conseller de Cultura Lluís Puig.

El primer dels guardons, que pretenen ser uns reconeixements a les persones i entitats que vetllen pel bé comú de la vila comtal, l'ha recollit el musicòleg Mauricio Molina, impulsor del Curs Internacional de Música Medieval de Besalú. "Aquest ha estat un viatge fascinant i el nostre compromís és el de continuar", ha dit Molina, qui també ha agraït el suport de l'Ajuntament i dels docents involucrats amb el projecte. El curs, que es va iniciar l'any 2012 i ja compta amb sis edicions, compta amb 14 professors especialitzats en instruments medievals i ha vist passar per les seves aules alumnes procedents de països com França, Japó, Austràlia, Estats Units o Rússia.

El segon Pont de Plata de la tarda ha recaigut als creadors del projecte Besalú UnderBrigde, la trobada de 'food trucks' que amb només dues edicions ja s'ha marcat un bon lloc al calendari estiuenc. A l'escenari hi ha pujat els joves Albert Blázquez, Andreu Prujà, Josep Roura i Jordi Sala, que més enllà d'agrair el suport del consistori i dels besaluencs han manifestat la seva voluntat de mantenir ben viva la iniciativa de cara futures edicions. "La nostra il·lusió és que això sigui l'inici d'un llarg camí, estem convençuts que aquest reconeixement ens donarà moltes forces per continuar treballant plegats i per pensar noves iniciatives que donaran més visibilitat al poble", ha dit Prujà.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Fina Surina, ha remarcat la llarga història dels premis Pont de Plata, a més de definir les dues iniciatives guardonades com a uns projectes "molt potents". En relació al Besalú Medieval, l'edil ha remarcat la "consolidació" de l'esdeveniment i ha reconegut que des de l'organització ja pensen en la vintena edició de l'any vinent.

Qui també ha celebrat propostes com les premiades aquest vespre a la sala gòtica de la Cúria Reial ha estat el conseller Lluís Puig, que ha celebrat propostes com els Pont de Plata i la difusió de la cultura que fan. Puig, que també ha definit Besalú com una "postal immillorable", ha felicitat els premiats i els ha encomanat a convertir-se en ambaixadors del municipi per a totes les persones que visitin la vila comtal.

Conferència i Carrer dels Atrapats

Després de l'entrega de premis, el Besalú Medieval ha continuat amb una interessant conferència sobre història local que ha tingut lloc al mateix espai de la Cúria Reial. Seguidament, a partir de les deu de la nit i fins la una de la matinada, s'han obert les portes d'una de les activitats estrella, el Carrer dels Atrapats.


Autor: J.N/GN


#pontdeplata #besalu #besalumedieval


#besalu #besalumedieval


Notes relacionades

El Besalú Medieval reforça les activitats culturals i musicals

Unes 30.000 persones visiten el dinovè Besalú Medieval





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...