Notícies més llegides




La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

La marxa '100% Tondo' arriba a la seva VII edició amb 800 participants

La Garrotxa  -  25/09/2017  -  12:28

Preservar a la memòria de l'amic Xavi Tondo és l'objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d'adopció


La marxa '100% Tondo' a Sant Joan les Fonts

La marxa '100% Tondo' a Sant Joan les Fonts



Vuit-cents ciclistes i dos-cents voluntaris han participat en la setena edició d'aquesta marxa cicloturista que s'ha celebrat a Sant Joan les Fonts aquest passat cap de setmana. L'esdeveniment compta des del seu inici amb dos recorreguts de 68 i de 116 quilòmetres cadascun, passant pels escenaris habituals d'entrenament de Xavi Tondo, el ciclista resident a la Garrotxa que va morir l'any 2011 en un accident domèstic i que és homenatjat des de fa set anys per aquesta marxa.

Preservar a la memòria de l'amic Xavi Tondo és l'objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d'adopció.

El premi, ser-hi

I és que la finalitat de la marxa no és la de competir sinó la de recordar el ciclista realitzant les dues rutes que ell solia fer per entrenar-se. Per una banda, un recorregut de 68 quilòmetres per la Garrotxa i el Pla de l'Estany, amb sortida i arribada a Sant Joan les Fonts. Per l'altra, un itinerari que, partint del primer, continua fins a l'estació Vallter2000 per completar els 116 km de la ruta que en Xavi feia quan preparava les competicions més dures.

Com és habitual en cada edició, la marxa 100% Tondo ha comptat amb la participació de professionals del ciclisme i del món de l'esport que volen retre homenatge al seu company Xavi Tondo. Enguany han assistit a l'esdeveniment esportiu Flavia Oliveria (ciclista brasilera de l'equip Lares-Waowdeals Women), Nan Oliveras (triatleta professional de l'equip Fasttriatlon), també el representant Territorial d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols, els ciclistes retirats Joan Llaneres i Carles Torrent, així com també familiars del Xavi, entre altres.

Abans de començar la cursa, Joan Espona, l'alcalde del municipi i Helena Dorca, regidora de l'Ajuntament han fet entrega dels obsequis que el consistori ha preparat per als familiars d'en Xavi Tondo, i s'han encarregat de fer el tall de cinta.

Destacar com a novetat d'enguany que l'Estació de Vallter 2000 ha col·laborat amb dos cursets d'esquí per als guanyadors de la Cronoescalada que ha tingut lloc a la pujada a Vallter, i com a cloenda de la diada ha tingut lloc un excel·lent àpat i regals de record per a tots els inscrits.

La consolidació de la 'Tondo Kids'

Xavi Tondo apostava pel ciclisme infantil i per aquest motiu enguany s'ha consolidat la Tondo Kids en la seva quarta edició. Una prova que forma part del campionat provincial, puntuable per la Copa Catalunya, i que ha tingut lloc aquest dissabte 23 de setembre amb un recorregut urbà per Sant Joan les Fonts, que ha comptat amb 120 nens i nenes d'edats compreses entre els 5 i 12 anys.

Un any més l'organització i l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts agraeixen a les entitats del municipi, Santa Pau, Setcases i el Consell Comarcal, als col·laboradors, protecció civil, Mossos d'esquadra i sobretot als voluntaris la seva ajuda, ja que sense ells aquesta marxa no seria possible.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...